PC va propune stoparea prin lege a importului şi exportului de infractori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PC va iniţia săptămâna viitoare, în Parlament, un proiect de lege prin care infractorii condamnaţi pentru infracţiuni cu violenţă să aibă interdicţia de a părăsi ţara pe o perioadă

PC va iniţia săptămâna viitoare, în Parlament, un proiect de lege prin care infractorii condamnaţi pentru infracţiuni cu violenţă să aibă interdicţia de a părăsi ţara pe o perioadă de 10 ani, a anunţat azi preşedintele PC, Dan Voiculescu.

Potrivit liderului conservator, Dan Voiculescu, acest proiect de lege urmăreşte să diminueze riscurile ca cetăţenii români din afara graniţelor "să ne facă de râs", dar şi să salveze onoarea celor care muncesc în mod corect în străinătate. Voiculescu a adăugat că s-a stabilit ca perioada de interdicţie să fie îndelungată pentru ca infractorii să aibă timp "să le vină mintea la cap". Liderul conservator a mai spus că săptămâna viitoare PC va avea o întâlnire cu partidele parlamentare pentru a căuta susţinere astfel încât acest proiect să fie dezbătut în procedură de urgenţă.

Purtătorul de cuvânt al partidului, Bogdan Ciucă, a subliniat că proiectul se referă la persoanele condamnate în baza unor hotărâri judecătoreşti definitive, pentru infracţiunele cu violenţă prevăzute în Codul Penal. La rândul său, deputatul Bogdan Pascu a susţinut că Partidul Conservator va face demersuri pe lângă europarlamentari pentru ca astfel de proiecte să fie adoptate şi în alte ţări ale Uniunii Europene pentru a stopa atât importul, cât şi exportul de persoane condamnate.

Deputatul PC Sergiu Andon, preşedinte al Comisiei juridice din Camera Deputaţilor, a adăugat că iniţiativa este perfect europeană şi nu contravine prevederilor Cartei Drepturilor Omului şi nici tratatelor internaţionale.

În plus, Voiculescu a spus că înţelege decizia Guvernului italian, care a adoptat un decret pentru expulzarea cetăţenilor comunitari din raţiuni de siguranţă publică. "Criminalii, indiferent de naţionalitatea lor, trebuie trataţi ca şi criminali. Mi se pare normal ca un prim-ministru, mă refer la domnul Prodi, să-şi ia măsuri ca ţara lui şi poporul lui să fie protejaţi. Mi-e greu să-l critic pe domnul Prodi pentru ce a făcut. Dacă aş fi fost în locul domniei sale probabil că aş fi făcut la fel", a subliniat Voiculescu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite