Pe unde se va face intrarea pentru slujba de duminică a Catedralei Mântuirii Neamului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: basilica.ro
FOTO: basilica.ro

Zeci de mii de persoane sunt aşteptate, duminică dimineaţă, la slujba de sfinţire a Catedralei Mântuirii Neamului, a transmis Patriarhia Română. Accesul se va face prin intrarea principală, care a fost recent asfaltată.

Duminică sunt aşteptaţi în jur de 20-30.000 de oameni care vor veni organizaţi cu autocare din toată ţara. Accesul se va face prin intrarea principală, unde tocmai s-a asfaltat, iar credincioşii vor putea participa la slujba de sfinţire de pe esplanada din faţa catedralei şi vor putea urmări liturghia pe cele două ecrane imense aşezate de o parte şi de alta a intrării principale.

Ulterior vor putea vizita pe rând construcţia, inclusiv altarul, iar la final vor primi un dar simbolic din partea Patriarhiei. Slujba de sfinţire va începe duminică, la ora 9:00 şi va fi săvârşită de Patriarhul Daniel. În interiorul catedralei vor sta cei 2500 de invitaţi speciali ai Patriarhiei: oficialităţi, ctitori şi sponsori.

Credincioşii se vor putea închina şi la baldachinul din faţa catedralei, unde se vor afla mâna Sfântului Apostol Andrei şi moaştele Sfintei Ecaterina.

Programul complet al ceremonialului de duminică

Duminică, începând cu ora 08.00, va fi săvârşită Slujba Acatistului Sfintei Mari Muceniţe Ecaterina în Catedrala Naţională, urmată la ora 9.00 de Slujba de Sfinţire a Altarului Catedralei Naţionale. La sfârşitul slujbei se va citi Actul de sfinţire.

Sfânta Liturghie va începe la ora 10.30 şi va fi săvârşită în interiorul Catedralei Naţionale. La ora  13.00, racla cu Cinstita Mână a Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României şi racla cu moaştele Sfintei Mari Muceniţe Ecaterina vor fi aşezate la ieşirea din Sfântul Altar al Catedralei Naţionale pentru a fi cinstite de către credincioşi, după închinarea acestora în Sfântul Altar.

Credincioşii care doresc să participe la slujba de sfinţire a Altarului Catedralei Naţionale sunt aşteptaţi pe esplanada din faţa Catedralei Naţionale, unde vor putea urmări slujba Sfintei Liturghii pe ecranele special montate. „Conform spaţiului interior disponibil, în timpul Sfintei Liturghii vor avea acces în interiorul Catedralei cei 2.000 de invitaţi oficiali”, conchide comunicatul de presă.

Pe aceeaşi temă: 

Povestea clopotelor de jumătate de milion de euro care vor răsuna în Catedrala Mântuirii Neamului

Programul sfinţirii Catedralei Mântuirii Neamului. Ce restricţii vor fi în trafic

Evenimentele care marchează sfinţirea Catedralei Naţionale debutează vineri. Participă 2.000 de invitaţi oficiali

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite