Societate

articolul anterior articolul urmator

Pensii şi alocaţii decente, nu pensii speciale şi subvenţii pentru partidele politice

7
14 Nov 2020 10:08:22
Lulea Marius Dorin

O bună parte din bătrânii acestei ţări sunt ţinuţi în condiţii mizere de politicienii care au devalizat România în ultimii 30 de ani. Partidele perindate prin parlament au oferit pensii speciale pentru politicieni şi alte instituţii cheie aservite, precum curtea constituţională, şi subvenţii pentru partidele politice, în timp ce mulţi români trăiesc cu mai puţin de 500 de lei pe lună.

Preşedintele liberalilor a refuzat să aprobe un proiect de lege prin care se dublau alocaţiile pentru copii. Era vorba despre o creştere de la banala sumă de 150 de lei pe lună până la 300 de lei pe lună. Şi în aceste condiţii creşterea era una formală şi nu venea să repare nimic deoarece o alocaţie decentă care să arate susţinerea statului pentru români şi copiii lor ar fi fost de cel puţin 1  000 de lei.

De asemenea o bună parte din bătrânii României trăiesc într-o sărăcie lucie, cu o pensie mai mică de 500 de lei. În acest timp politicienii şi alte structuri aservite au primit pensii speciale ce au ajuns şi la zeci de mii de euro.

Aceeaşi politicieni ipocriţi au aplicat constant creşteri în valoare procentuală ale pensiilor, fapt care a mărit şi mai mult inechitatea socială. O pensie specială indexată cu 10% face uneori cât zeci de pensii normale. 

În fapt creşterea corectă şi echitabilă ar fi fost prin creşteri în valoare fixă pentru toţi românii. O creştere cu 500 de lei la cei cu pensia mică ar fi însemnat dublarea pensiei, o creştere cu 500 de lei la o pensie mare ar fi corectat din inechitatea socială provocată de actualele partide parlamentare.

Spun politicienii că nu sunt bani pentru aceste creşteri pe care ei le văd ca şi nişte pomeni sociale. Să trăieşti decent într-o Europă bogată trebuie să fie o realitate, nu un slogan politic.

Dar politicienii mint, deoarece bani sunt. Am să redau mai jos doar o parte din măsurile ce se pot aplica şi care ar putea aduce bani pentru pensii şi alocaţii decente.

În primul rând România trebuie să ceară coeziune europeană deoarece furnizăm forţă de muncă şi atunci este nevoie de susţinere.

Apoi se pot aplica măsuri interne cum ar fi tăierea subvenţiilor partidelor politice, care trebuie să fie în stare să se autofinanţeze din donaţii.

Pensiile speciale trebuie să fie impozitate şi banii să se ducă în creşterea pensiilor normale. Indemnizaţiile politicienilor trebuie să fie tăiate iar salariile colosale ale parlamentarilor trebuie să fie reduse într-o limită decentă. Reducerea numărului de parlamentari va aduce de asemenea noi bani la buget pentru pensii şi alocaţii decente.

Deci soluţii sunt şi am prezentat doar o parte din ele. Dacă mai confiscăm şi averile nedovedite ale politicienilor atunci ne putem permite poate chiar mai multe. În realitate însă aceleaşi partide se rotesc la putere, chiar dacă din când în când îşi schimbă denumirea.

Aceste partide nu sunt interesate de viitorul României ci doar de asigurarea unei bunăstări necinstite către cei care le conduc şi cei care îi servesc.

Pe 6 decembrie românii sunt chemaţi din nou să voteze. Vom continua să facem aceleaşi greşeli sau se vor trezi românii?

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

Stefan din Nord
14.11.2020, 10:28:16

,,Soarele vrajmas cumplit Toata vara ne-a parlit . Dupa ce ne-a fript cu totul Vine si ne cere votul .'' Iarasi aceasta clasa politica ce a distrus aceasta tara ,cei de stanga ,de centru si de dreapta vin si cersesc voturile alegatorilor, promitand ca vor face si vor drege in tarisoara asta dar de fapt gandindu-se la bunastarea lor Au demonstrat cu totii in 31 de ani cum se poate lua o tara cu 0 [zero ] datorie externa si vreo 3 miliarde de dolari de primit din partea tarilor sarace imprumutate de Impuscatu si se baga in fundul prapastiei cu 110 miliarde de dolari datorie externa ..

-9 (11 voturi)
Dada ist
14.11.2020, 10:36:54

Stefan din Nord "o tara" Rusii si Comunistii ne-au lasat o tara ca azi sa fie o Anexa a Uniunii Europene . Ceausescu ne-a lasat o armata eroica care a luptat pentru apararea poporului, ca azi sa ucida afgani nevinovati ca distractie pentru NATO

-2 (2 voturi)
Stefan din Nord
14.11.2020, 10:41:26

Da rusii ne-au ajutat mult dupa razboi Noi le dadeam graul si ei ne luau porumbul .

-8 (10 voturi)
Dada ist
14.11.2020, 10:29:28

"au oferit pensii speciale pentru politicieni şi alte instituţii cheie aservite, precum curtea constituţională" Deci 2 3 oameni de la Curtea Constitutionala prabusesc PIBu Romanii ?! Da faptu ca s-au cumparat rakete second hand cu 4 miliarde ca sa rugineasca in silozuri ? Da faptu ca se da 2% din PIB la NATO ca soldatii romani sa aibe privilegiul sa moara in Afganistan Eu daca as fi cititor al ziarului as face reclamatie la protectia consumatorului pentru incercare de inselatorie

-1 (1 vot)
G M
14.11.2020, 10:36:19

Adevărat, sunt bătrâni care au pensii de 500 de lei dar asta pentru căn-au cotizat la Casa de pensii, cum au făcut-o cei angajați cu carte demuncă. Pensionarii de la CAP, care au fost incluși în sistemul național de pensii, la care au cotizat doar cei care erau angajați la stat. La asta se adaugă cei care au lucrat la negru, au băgat toți banii în buzunar și acum cer pensii decente.Și ei trebui ajutați, evident, dar nu cred că e drept să ajungă la același nivel cu pensionarii care au contribuit la pensie. Cât despre pensiile speciale, ele trebuie desființate urgent, ele sunt o palmă pe obrazul oamenilor cinstiți, care sunt considerați cetățeni de mâna a doua, obligați, ca iobagii de demult, să lucreze pentru ”stăpânii” neamului. Mă mir că nu le crapă obrazul de rușine atât ”aleșilor”, care cică lucrează pentru noi, cât și magistraților care lucrează cu legile, în fața cărora cică toți suntem egali. De fapt ei sunt mai egali decât noi.

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările