Persoana vaccinată cu numărul un milion este o femeie în vârstă de 86 de ani. A fost imunizată de medicul Valeriu Gheorghiţă VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto © Inquam Photos / Guvernul Romaniei / Adrian Piclişan
Foto © Inquam Photos / Guvernul Romaniei / Adrian Piclişan

România a ajuns, miercuri, la un milion de persoane vaccinate. O femeie în vârstă de 86 de ani, cu deficienţe motorii ca urmare a unor probleme neurologice, dar cu o formă psihică foarte bună, este persoana cu numărul un milon vaccinată chiar de coordonatorul campaniei de vaccinare Valeriu Gheorghiţă.

Premierul Florin Cîţu a declarat că întreaga campanie merge bine, ţara noastră fiind pe primele locuri în UE. 

„Lucrurile vor merge mult mai rapid de acum încolo. Ţinta iniţială era să avem aproape un milion până la sfârşitul lunii martie, am fost mai aproape. Ţineţi minte că spuneam că vom avea 2,4 milioane de doze la sfârşitul lui martie, doar în martie o să primim 2,6 milioane, ceea ce înseamnă că vom putea porni cu faza a treia pe 15 martie. Deci vom porni vaccinarea generală şi sper, rămâne în continuare ţinta de a avea 10,4 milioane de români vaccinaţi la sfârşitul luni septembrie. Campania de vaccinare merge bine, suntem în top în Europa, în primele trei locuri şi ne asigurăm că va rămâne aşa”, a declarat Florin Cîţu.

Totodată premierul a reamintit că purtatul măştii trebuie să rămână în contiunare o obligativitate, pentru o campanie de vaccinare de succes.

 

Persoana cu numărul un milion care s-a vaccinat este o femeie de  86 de ani, cu sechele motorii, dar care are un tonus psihic şi o comunicare extraordinară. A trecut bine etapa post-vaccinare şi este bine, potrivit medicilor. Ea a fost vaccinată de medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare, potrivit News.ro.

 "A fost foarte încântată, e realmente bucuroasă că a reuşit să se vaccineze şi a fost persoana numărul un milion vaccinată. Ce mi-a lipsit în această perioadă a fost contactul cu pacienţii mei. În perioada următoare intenţionez să fac voluntariat în centre de vaccinare", a precizat Valeriu Gheorghiţă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite