Societate

articolul anterior articolul urmator

Persoanele cu dizabilităţi vor putea călători gratuit cu avionul. Ce mai prevede proiectul legislativ

6
10 Jun 2019 15:02:27
Autor: Simona Chirciu

Persoanele cu dizabilităţi vor beneficia şi de transport gratuit cu avionul, dacă va fi adoptată o propunere legislativă aflată în dezbatere la Senat, conform avocatnet.ro.

Concret, proiectul propune ca persoanele cu dizabilităţi să poată beneficia de gratuitate şi la transportul cu avionul în limita a 12 călătorii dus-întors pe an calendaristic. În momentul de faţă, gratuitatea se oferă doar pentru transportul interurban cu autobuzul, cu trenul şi cu navele de transport fluvial.
 
Proiectul de lege mai prevede introducerea unui nou tip de însoţitor a persoanei cu handicap care va beneficia, la rândul său, de gratuitate. Concret, însoţitorii copiilor cu handicap grav şi accentuat sunt cei care vor putea călători gratis cu mijloacele de transport interurban doar în prezenţa celor pe care îi însoţesc.  
 
De asemenea, aceste prevederi se vor aplica tuturor persoanelor cu handicap, indiferent de grad. În momentul de faţă, doar persoanele cu handicap grav pot beneficia de gratuitatea la transportul interurban, dar acest proiect legislativ scoate condiţia gradului de handicap, un lucru benefic pentru persoanele cu dizabilităţi din România. 
 
Nu în utimul rând, persoanele cu dizabilităţi vor beneficia gratuit un tratament balnear în cursul unui an, care poate fi folosit în orice centru de recuperare balneară de pe teritoriul ţării. 
 
Proiectul de lege se află în dezbatere la Senat. Pentru a intra în vigoare, acesta trebuie întâi adoptat de către Parlament, apoi publicat în Monitorul Oficial.
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Pompierul Parpoules
10.06.2019, 15:07:22

Noi astia normali suntem buni de belit si de facut sponsorizari!

+2 (2 voturi)
Sorin Barbu
10.06.2019, 15:12:18

Corect ai dreptate Acum handicapații vor umple aeroporturile în toata Europa.

+1 (3 voturi)
Dab Lia
10.06.2019, 16:22:16

Se vede mana consilierei Manuela Harabor.De unde se vor lua bani pentru calatoriile cu avionul nu ne spune nimeni.Care e motivul pentru care s-ar plimba un bolnav asa de des?

+1 (1 vot)
Florin Ioanid
10.06.2019, 16:49:21

Asta înseamnă că în fiecare luna persoana +însoțitorul poate călători, indiferent unde în lumea asta cu avionul? În străinătate? Înțeleg, pe cursele interne, de la Iași la Constanța ca merge familia la mare. Sau se duce la co trol la București. Da pe cursele internaționale parca e total nefiresc ca persoana sa aiba treaba cu asa ceva. Pai și aici întra orice persoana cu handicap I, II, III sau aia ce se transporta cu targa?

+1 (1 vot)
mitrut
10.06.2019, 23:31:44

Toti tiganii cersetori, majoritatea schiloditi de catre cei care-i exploateaza, vor calatori gratuit spre litoral, vara, sau in marile orase, iarna.

Vezi toate comentariile (6)