Societate

articolul anterior articolul urmator

Persoanele cu handicap ireversibil nu vor mai fi nevoite să meargă la reevaluări periodice

3
23 Jun 2021 15:56:58
Autor: News.ro
Certificatul de handicap eliberat de către Comisia de evaluare în cazul persoanelor cu modificări structural anatomice ireversibile să fie permanente, ca şi dizabilitatea în sine  Foto: Arhivă
Certificatul de handicap eliberat de către Comisia de evaluare în cazul persoanelor cu modificări structural anatomice ireversibile să fie permanente, ca şi dizabilitatea în sine  Foto: Arhivă

USR PLUS a anunţat că iniţiativa legislativă a senatorului Robert Zob şi a deputatului Radu Panait, care prevede ca persoanele cu handicap ireversibil să beneficize de certificate de handicap cu valabilitate nelimitată, a întrunit acordul unanim al reprezentanţilor partidelor care au luat cuvântul la dezbaterile din plenul de miercuri al Senatului.

Senatorul USR PLUS Claudiu Mureşan a argumentat, la dezbaterile din pen, că certificatul de handicap eliberat de către Comisia de evaluare în cazul persoanelor cu modificări structural anatomice ireversibile să fie permanente, ca şi dizabilitatea în sine. 

„Este vorba de persoane cu deficienţe funcţionale sau structural-anatomice într-un stadiu ireversibil şi care nu pot urma programe de recuperare.  De multe ori, în practica de zi cu zi, comisiile nu aplică şi în mod unitar cadrul legal care prevede ca permanent termenul de valabilitate al acestor certificate.  Vom vota pentru ca aceste situaţii să nu se mai repete, să eliminăm această problemă din viaţa unor persoane greu încercate. Până la urmă, este vorba de respectul şi compasiunea pe care trebuie să le avem unii faţă de alţii”, a afirmat Claudiu Mureşan, potrivit unui comunicat de presă al USR PLUS. 

Senatorul Claudiu Mureşan, care este şi membru în comisia de sănătate, a anunţat votul pozitiv al grupului USR PLUS asupra proiectului de lege şi a cerut tuturor partidelor să o susţină, prin votul lor. 

Iniţiativa legislativă a rămas la votul final, Senatul fiind prim for sesizat.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

gyll
23.06.2021, 16:12:10

De mult trebuia să se ia o asemenea măsură, cunosc persoane în această situație care sunt tărâte sute de km pe la comisii, unde sunt tratați de către "onor "membrii cu dispreț.

green
23.06.2021, 16:54:00

In sfarsit v-ati dat si voi seama ca unei persoane cu piciorul sau mana amputatate, nu le mai cresc intre timp aceste membre.

muresan anna
23.06.2021, 17:10:37

Si raman comisiile fara obiectul muncii? Sau le oferiti alte sinecuri.......

Modifică Setările