Peste 100 de cazuri de gripă, confirmate de la începutul sezonului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 100 de cazuri de gripă au fost confirmate de la începutul acestui sezon gripal, anunţă Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP).

Concret, în perioada 31 decembrie - 6 ianuarie 2019 au fost înregistrate 53.000 de cazuri de infecţii respiratorii acute. Acelaşi document notează că peste 1,2 milioane de persoane au fost vaccinate. 

De la începutul sezonului au fost confirmate 105 cazuri de gripă, dintre care: 34 gripă cu virus AH1, 25 de cazuri de gripă cu virus AH3, 45 de cazuri de gripă cu virus A nesubtipat şi un caz de gripă cu virus B, anunţă Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP).

De asemenea, de la începutul sezonului 2018-2019 au fost înregistrate cinci decese confirmate cu virusul gripal, dintre care trei de tip A, subtip (H1)pdm09, unul de tip A, subtip H3 şi unul de tip A.

„Morbiditatea prin infecţii respiratorii acute a fost mai crescută comparativ cu cea înregistrată în săptămâna precedentă şi s-a încadrat în intervalul aşteptat. Activitatea gripală a evoluat cu intensitate scăzută, înregistrându-se focare locale în jud. Braşov, mun. Bucureşti şi cazuri sporadice în unele judeţe”, arată documentul citat. 

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite