Peste 20 de medici de la Floreasca anunţă că întrerup activitatea. „Este regretabil ca înainte de finalizarea oricărei anchete să fie demis din funcţie Mircea Beuran“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul de Urgenţă Floreasca FOTO Florin Suler/Click
Spitalul de Urgenţă Floreasca FOTO Florin Suler/Click

Peste 20 de medici de la Spitalul Floreasca anunţă că întrerup activitatea, urmând a asigura asistenţa medicală doar pentru urgenţele majore.

„Solicităm Ministerului Sănătăţii să ancheteze incidentul, dar mai ales situaţia care a permis ca acest incident să se întâmple. Dorim să semnalăm că situaţia spitalului este extrem de gravă şi că această situaţie se poate repeta în fiecare zi oricărui medic care îşi desfăşoară activitatea în spital”, arată ei, spunând că decizia de întrerupere a activităţii este atât în interesul lor, cât şi al pacienţilor.

„Comunitatea medicală din Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti Floreasca doreşte să îşi exprime îngrijorarea faţă de felul în care este tratat un incident medical regretabil şi de lipsa respectului şi deontologiei a tuturor celor implicaţi. Este îngrijorător cum este prejudiciată imaginea unor medici de prestigiu şi a unuia dintre cele mai renumite spitale din România. Este regretabil ca înainte de finalizarea oricărei anchete să fie demis din funcţie prof. dr. Mircea Beuran", se arată în scrisoarea semnată de 24 de medici.

Aceştia cer Ministerului Sănătăţii să ancheteze incidentul, dar şi situaţia care a permis ca el să aibă loc.

„Solicităm Ministerului Sănătăţii să ancheteze incidentul, dar mai ales situaţia care a permis ca acest incident să se întâmple. Dorim să semnalăm că situaţia spitalului este extrem de gravă şi că această situaţie se poate repeta în fiecare zi oricărui medic care îşi desfăşoară activitatea în spital", se arată în document.

Conform sursei citate, medicii au decis să întrerupă activitatea. „În aceste condiţii medicii au decis să întreruperea activităţii atât în interesul nostru cât şi al pacienţilor, pentru a ne proteja reciproc. Vom asigura asistenţa medicală numai pentru urgenţele majore, conform legislaţiei în vigoare", se arată în scrisoarea semnată de cei 24 de medici.

Medicul Mircea Beuran, demis din calitatea de şef al Secţiei Clinice de Chirurgie III, anunţă Ministerul Sănătăţii în urma anchetei în cazul femeii arse în timpul operaţiei la Spitalul Floreasca. Beuran este acuzat că a încălcat o treime din obligaţiile asumate prin contractul de administrare a secţiei. Concluzia este că incidentul a fost provocat de eroari umane, comise de echipa operatorie. De asemenea, au fost aplicate amenzi de aproximativ 30.000 de lei spitalului şi întregii echipe operatorii.

„În urma analizei întregului material probator avut la dispoziţie, concluziile cercetării administrative dispuse de SCUB arată că incidentul s-a produs ca urmare a unor erori umane, comise de către echipa operatorie. Din raport reiese că prof. dr. Mircea Beuran, ca şef al Secţiei Clinice de Chirurgie III a încălcat 10 obligaţii din cele 33, asumate prin contractul de administrare al secţiei. Date fiind măsurile dispuse din cercetarea administrativă s-a luat, printre altele, şi decizia încetării contractului de administrare a prof. dr. Mircea Beuran, din calitatea de şef al Secţiei Clinice de Chirurgie III”, transmite Ministerul Sănătăţii, care anunţă că a primit raportul cercetării administrative efectuate de conducerea Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti.

Ministerul Sănătăţii va prezenta marţi concluziile raportului propriu, instrumentat de Inspecţia Sanitară de Stat (ISS) şi Corpul de Control al MS şi salută totodată decizia managementului de la SCUB, de încetare a contractului de administrare a şefului de secţie, care nu a respectat obligaţiile contractuale. 

De asemenea, ISS a sancţionat cu amenzi unitatea spitalicească pentru neregulile găsite, cît şi întreaga echipă operatorie, de la asistent, până la conducătorul echipei. Cuantumul acestora fiind de aproximativ 30.000 de lei

Femeia, în vârstă de 66 ani, cu diagnostic de cancer pancreatic, a fost operată în 22 decembrie la Spitalul dloreasca, din cauza unei hemorogii. Ea a suferit arsuri pe 30% din suprafaţa corpului, primele informaţii indicând că focul a fost provocat de folosirea unui bisturiu electric, în condiţiile în care pentru dezinfectarea tegumentelor fusese folosit un biocid pe bază de alcool.

În 29 decembrie, femeia a decedat.

Medicul Beuran a declarat că el nu a fost prezent la momentul producerii incendiului, el fiind însă cel care a participat la finalizarea intervenţiei chirurgicale.

Anchete au fost făcute şi de unitatea medicală, şi de MS, dar şi de Colegiul Medicilor. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite