Peste 220.000 de locuri în staţiunile balneare pentru pensionari. Primele sejururi încep din 16 februarie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
220.000 de locuri în staţiunile balneare în 2015 FOTO Adevărul
220.000 de locuri în staţiunile balneare în 2015 FOTO Adevărul

Pensionarii vor beneficia, începând cu 16 februarie, de primele sejururi de tratament balnear, fiind puse la dispoziţie 220.000 locuri în staţiunile cu astfel de facilităţi, a anunţat ministrul Muncii, Rovana Plumb.

Anunţul a fost prezentat la finalul şedinţei de miercuri a Guvernului. Ministrul a arătat că numărul din acest an al beneficiarilor este cu 10.000 locuri mai mare comparativ cu cel de anul trecut, arată Mediafax.

Un singur bilet de tratament gratuit pe an

Persoanele care pot solicita astfel de bilete pot beneficia de un singur bilet de tratament într-un an calendaristic.

Proiectul de act normativ stabileşte că pot beneficia de tratament balnear persoanele care au calitatea de pensionar al sistemului public de pensii, asigurat al sistemului public de pensii sau beneficiar al prevederilor unor legi speciale care reglementează dreptul la bilete de tratament balnear.

Distribuirea, prin Casa Naţională de Pensii Publice

Distribuirea biletelor de tratament balnear se va face de către Casa Naţională de Pensii Publice, prin casele teritoriale de pensii. De asemenea, decontarea costurilor biletelor de tratament balnear se face tot de către Casa Naţională de Pensii Publice, din fondurile aprobate prin Legea bugetului asigurărilor sociale de stat, către prestatorii de servicii.

Pe aceeaşi temă:

Turismul medical: pacienţii străini dau buzna în România

Preţurile mici, mâna de lucru ieftină şi calitatea actului medical oferite de unele clinici private din România determină anual zeci de mii de străini să vină pentru a se trata la noi în ţară. Pe de altă parte, românii aşteaptă nerăbdători să poată beneficia de asistenţă medicală în spaţiul european, drept garantat de o directivă europeană pe care suntem obligaţi să o implementăm din octombrie 2013.

FOTO VIDEO Vacanţă în România. Staţiunea Băile Herculane, preferata Împărătesei Sisi

Cea mai veche staţiune balneară din Europa renaşte în ultimii ani, încercând să redevină la vremurile în care Regele Franz Josef o declara „perla staţiunilor balneare“. Adevărul vă prezintă o incursiune pe tărâmul îndrăgit de Împărăteasa Sisi, în cadrul campaniei „125 de locuri pentru care iubim România“.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite