Articol publicitar

Peste 500 de voluntari s-au alăturat campaniei „O Românie curată începe de acasă“. 3.000 de kg de deşeuri colectate în 5 oraşe din România, dintre care 1.000 de kg reciclate*

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
cc

Campania O Românie Curată Începe de Acasă iniţiată de Procter & Gamble şi Act for Tomorrow (AFT) a continuat la nivel naţional în 2022. Cea de-a cincea ediţie s-a desfăşurat în perioada 9 aprilie – 7 mai, 5 mari oraşe alăturându-se iniţiativei într-o mişcare naţională pentru o Românie mai curată.

Un număr de peste 500 de voluntari din Piteşti, Timişoara, Snagov, Bucureşti, Constanţa şi Craiova au spus DA invitaţiei lansate de P&G şi Act For Tomorrow. Aceştia s-au implicat în acţiunile de ecologizare menite să restabilească curăţenia şi frumuseţea naturală a mai multor zone din comunităţile în care locuiesc precum: Pădurea Snagov, Parcurile Ştrand şi Lunca Argeşului situate pe malul râului Argeş, Muzeul Satului Bănăţean cu Pădurea Verde şi Balta Măcin, Digul de la Pescărie din judeţul Constanţa. Au fost colectate peste 3.000 kg de deşeuri, dintre care 1.000 kg au fost reciclate cu sprijinul autorităţilor locale.

Andrei Coşuleanu, Preşedintele Act for Tomorrow, explică: “Scopul nostru la Act for Tomorrow este de a crea un viitor sustenabil. Acţionăm pentru îndeplinirea acestuia şi depunem toate eforturile în sprijinirea comunităţilor şi oamenilor care împărtăşesc aceleaşi valori. Mişcarea «O Românie Curată Începe de Acasă» creşte datorită voluntarilor care au spus mereu DA, alăturându-se acestei iniţiative pe care am lansat-o împreună cu P&G în urmă cu patru ani. După doi ani de pandemie ne bucurăm de numărul mare de oameni care s-au implicat în acţiunile de ecologizare. Vă mulţumesc tuturor!"

“Au trecut 4 ani de când am pornit într-o călătorie pentru protejarea naturii din România. În acest timp, programul «O Românie Curată Începe de Acasă» a devenit o mişcare ce a reunit voluntari P&G, ONG-uri şi comunităţi locale într-un efort de a curăţa comunităţile din întreaga ţară - peste 2.400 de voluntari, multiple zone curăţate în 11 judeţe, peste 15 tone de deşeuri colectate şi aproximativ 1.000 de studenţi educaţi cu privire la obiceiurile de viaţă sustenabile de acasă şi în comunităţile lor. Chiar dacă suntem mândri de realizările de până acum, recunoaştem că este doar o mică etapă dintr-o călătorie mai lungă. Acesta este doar începutul, pentru a ne proteja planeta şi a o transmite într-o formă mai bună următoarelor generaţii.” a declarat George Carpov, Company Communications Director, P&G South-East Europe.  

O Românie Curată Începe de Acasă a fost lansat în 2018 pentru a ajuta la protejarea naturii în România. Campania a crescut de la o ediţie la alta, devenind un Îndemn la Acţiune, care poate fi uşor urmat de fiecare dintre noi. Privind spre viitor, ne angajăm să extindem raza de acţiune a mişcării noastre şi să creăm condiţiile pentru implicarea mai multor comunităţi. De asemenea, ne-am stabilit obiective clare în ceea ce priveşte impactul pentru 2022 – 2030: colectarea a 30.000 kg de deşeuri din natură şi reciclarea a 10.000 kg de plastic, refacerea pădurilor prin eforturi de regenerare - 11.000 de copaci plantaţi reprezentând aproximativ 21.000 mp de păduri noi.

oooo

*Estimare oferită de ONG-ul Act For Tomorrow

La P&G, am integrat sustenabilitatea mediului în modul în care ne desfăşurăm activitatea. P&G se angajează să aibă un impact pozitiv asupra locuinţelor, comunităţilor şi planetei noastre. Ne concentrăm pe dezvoltarea de inovaţii şi produse care oferă o superioritate netă într-un mod sustenabil. Continuăm să ne reducem amprenta de carbon şi ne străduim să găsim abordări mai circulare în lanţul nostru de aprovizionare. Construim parteneriate cu organizaţii externe pentru a combate unele dintre cele mai dificile şi complexe probleme cu care ne confruntăm astăzi. Iar angajaţii noştri sunt decişi să se asigure că sustenabilitatea este o parte integrată în activitatea lor zilnică. Pentru a afla mai multe vă rugăm să accessaţi - https://us.pg.com/environmental-sustainability/

Despre Procter & Gamble

Prin produsele sale, P&G ajunge la aproximativ cinci miliarde de oameni din întreaga lume. Compania are unul dintre cele mai puternice portofolii de branduri de încredere, de calitate, lideri în categoriile lor, precum: Always®, Ariel®, Crest®, Fairy®, Gillette®, Head & Shoulders®, Lenor®, Olay®, Oral-B®, Pampers®, Pantene®, Tide®, Vicks®, Viakal, Swiffer, Aussie. Comunitatea P&G include operaţiuni în aproximativ 70 de ţări din întreaga lume. Pentru cele mai recente ştiri şi mai multe informaţii despre P&G şi  brandurile sale, vă rugăm să vizitaţi  https://ro.pg.com/.

Despre Act for Tomorrow

Act for Tomorrow este un ONG creat de o echipă de oameni pasionaţi şi dedicaţi, care şi-au propus cu resursele lor să contribuie la dezvoltarea unei lumi mai bune, mai responsabile şi curate. AFT îşi concentrează resursele şi know-how-ul pentru realizarea unor proiecte sub umbrela sustenabilităţii şi a creativităţii, care să aibă impact direct atât asupra cetăţenilor, cât şi a zonelor defavorizate din România.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite