Petre Daea, internat în spital după ce s-a infectat cu SARS-CoV-2. Ce spune fostul fostul ministru al Agriculturii după 3 zile la Institutul „Matei Balş”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul ministrul al Agriculturii în Cabinetul Dăncilă Petre Daea a dezvăluit că este internat de trei zile la Institutul „Matei Balş”, fiind confirmat pozitiv la infecţia cu noul coronavirus.

Fostul ministru social-democrat a adăugat că se simte bine.

„Sunt internat de trei zile. Mă simt bine. Sunt confirmat COVID. În urma unor analize repetate, sunt internat la Matei Balş”, a afirmat Petre Daea vineri, pentru News.ro.

Chestionat dacă i-au transmis medicii când va fi externat, social-democratul a răspuns: „Nu eu decid şi nu am o perspectivă acum”.

Cormoranii şi oaia, teme recurente în  aforismele lui Petre Daea

Fostul ministru al Agriculturii Petre Daea a fost demis prin moţiunea de cenzură adoptată de Parlament în octombrie 2019.

Deşi Petre Daea se lăuda, pe final de mandat, că Ministerul Agricurii a atras fonduri europene şi fonduri naţionale de 10 miliarde euro, el a rămas celebru pentru „perlele” de exprimare din intervenţiile sale televizate.

Petre Daea s-a făcut cunoscut drept un aprig militant al dreptului de vâna cormorani motivând că sunt o specie foarte dăunătoare pentru populaţia piscicolă: „Azi, cormoranii mănâncă mai mult peşte decât românii”, a calculat Petre Daea.

Lupta lui Daea cu această specie de păsări a ajuns până în Parlamentul European unde a fusese chemat în Comisia pentru pescuit pentru a prezenta priorităţile pe care România le are în acest domeniu.

„Am discutat cu Vella, cu comisarul (n.r. comisarul european Karmenu Vella, responsabil pentru mediu, afaceri maritime şi pescuit), a văzut România. Pentru a fi expresiv, persuasiv, a fi convingător, i-am spus lui Vela că cormoranii în România fac baie în piscine. Atât de mulţi. Nu se mai feresc de oameni, de pescari nici atât”, a spus Petre Daea.

O altă frază memorabilă a fostului ministru al Agriculturii este despre oaie, despre care acesta spunea că ar putea fi brand-ul de ţară al României: 

„Oaia e o statuie vie. Lângă oaie găseşti o frunză, dar lângă frunză nu găseşti o oaie”, spunea în mai 2019 Petre Daea.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite