Pieptul deschis şi inima oprită... la propriu

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
operatie

Asta am văzut ieri dimineaţă, prin geam, în blocul operator al secţiei de cardiochirurgie pediatrică de la Spitalul „Marie Curie“. Nu îmi venea să cred că asist la aşa ceva. Pacienta se numeşte Valentina şi azi are 13 zile de viaţă.

A fost operată de transpoziţie de mari vase, una dintre operaţiile cele mai grele. A durat multe ore. Fetiţa este bine acum. A fost operată de dr. Youssef Tammam, un sirian, alături de chirurgul Irina Mărgărint. Nu, dr. Youssef nu este refugiat. Mai degrabă multe familii de români cu copii bolnavi de inimă se refugiază în mâinile lui. Pe cei mai mulţi reuşeşte să îi redea vieţii. Vine din Siria în fiecare lună pentru zece zile împreună cu alţi câţiva medici sirieni de top. 

Alex Popa este noul meu prieten, cel din imagine. Datorită acestui om şi asociaţiei „Inima Copiilor”, Spitalul „Marie Curie“ are o terapie intensivă pentru nou născuţi care nu există în multe spitatale din străinătate. Iar cardiologia pediatrică de top i se datorează tot lui. Nu, nu este medic de profesie. „A naufragiat” aici prin 2009 din IT şi s-a îndrăgostit de viaţa celor mici care erau pe punctul de a o pierde. Nu vă puteţi imagina ce a putut sa pună pe picioare acest om împreună cu mulţi alţi voluntari. Câteva milioane de euro din donaţii mici au fost scuza pentro o inimă mare, care a dorit să salveze multe inimi de copii mici, mici de tot. 

Mi l-a prezentat pe minunatul, smeritul şi hăruitul neurochirurg Sorin Târnoveanu. Implicit mi-a povestit de predecesorul lui, renumitul neurochirurg Sergiu Stoica. Am făcut câţiva paşi şi am asistat la o altă operaţie; o tumoră la ochi. Cine opera? Nimeni altul decât unul dintre cei mai buni: Dan Georgescu, şcolit în State, unde şi profesează. Alex mi-a zis că este printre puţinii din România care fac acest fel de operaţii.

operatie

Toate acestea au fost posibile datorită lui Alex Popa şi asociaţiei „Inima Copiilor”. Alex nu vrea să se vorbească despre el; şi-ar dori chiar să nu îl recunoască lumea pe stradă. Aşa este el, smerit.

Recent, Diana Marcu m-a rugat să trec şi eu pe la ei, la spital. O ştiam pe Diana de când lucra la Gândul; o jurnalistă de excepţie şi un om tare bun. Recent a dat jurnalismul pe proiectele „Inima Copiilor” şi a înfiat unul dintre cei de care s-a ocupat mult prin spital. Dacă cineva va dori să îi ajute să salveze şi alte vieţii sunt bine veniţi. Sigur îi veţi găsi pe cei de la „Inima Copiilor“.

Condiţii de excepţie, profesionişti dintre cei mai buni şi oameni cu inima iubitoare, doritori să facă să crească şi să trăiască inimile celor mici. Pieptul Valentinei a fost închis la loc, iar inima ei şi-a reluat viaţa. Bucuraţi-vă de propria inimă şi faceţi să devină bună, din ce în ce mai bună.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite