Societate

articolul anterior articolul urmator

Pintea anunţă că un angajat al unui spital din ţară a fost concediat după aplicarea  metodei „pacienţi sub acoperire”

2
16 Jul 2019 17:58:48
Autor: Iulia Cimpoeru
Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat că un angajat al unui spital din România a fost dat afară după infiltrarea falşilor pacienţi în spitalele din România. Pacienţii falşi au fost trimişi cu  scopul de a verifica dacă medicii solicită mită şi dacă condiţionează actul medical.

Sorina Pintea a anunţat luni că în spitale vor fi trimişi pacienţi falşi pentru a verifica dacă personalul medical cere mită. 

Trimiterea „pacienţilor sub acoperire'” în spitale a început de trei săptămâni, a spus Sorina Pintea, până acum având loc cinci astfel de acţiuni, informează agerpres.ro. 

„În acest moment, o persoană a părăsit spitalul. (...) Este o parte a strategiei anticorupţie pe care trebuie să o aplicăm, iar în momentul în care gradul de satisfacţie al pacientului scade, până la urmă trebuie să luăm cu toţii nişte măsuri şi trebuie să ne ridicăm şi noi semne de întrebare. (...) Pentru unii care nu respectă nişte reguli nu trebuie să sufere toţi care lucrează în sistemul medical. Până la urmă trebuie să învăţăm că există nişte reguli şi trebuie să le respectăm", a menţionat ministrul Sănătăţii, care a precizat că se referă doar la cei care condiţionează actul medical.

Ideea trimiterii unui „pacient acoperit” în spitale este de fapt o parte a strategiei anticorupţie pe care Ministerul Sănătăţii trebuie să o aplice până în 2020, a precizat, marţi, ministrul Sorina Pintea.

„Nu este o idee a mea, este o parte a strategiei pe care Ministerul Sănătăţii trebuie să o implementeze până în 2020 - povestea cu pacientul misterios. Deja am început să facem aceste verificări şi am câteva exemple negative, şi nu mă refer doar la medici", a declarat Sorina Pintea.

Pintea a dat exemplul unei persoane care a mers la un spital pentru a face consultaţiile obligatorii pentru şcoala de şoferi şi căreia i s-a cerut tariful legal, plus o sumă „pentru celeritate” de către un personal auxiliar.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Dream Pervertor
17.07.2019, 07:15:17

...pacientu' acoperit era Sorin Barbu, care nu trebuia sa se prefaca prea mult, el fiind deja pe listele Sanepidului la pericole bacteriologice!

cosmic
17.07.2019, 11:51:17

un medic a fost concediat? doar unul? pai sunt mii, poate zeci de mii de cadre sanitare in aceeasi situati.