UPDATE: Pistruiata de Harcov. Sau cum a ajuns Sabina mai tare decât Inna

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sabina e azi mai tare decât Inna Foto Facebook
Sabina e azi mai tare decât Inna Foto Facebook

Ne-am trezit peste noapte că avem un nou erou naţional. O copilandră de 15 ani din Covasna, româncă get-beget, pe numele de scenă Sabina Elena, s-a cocoţat în jilţul lui Ştefan cel Mare.

UPDATE 3: Cred că în emisiunea de la Realitatea din această seară s-a lămurit totul. Sabina Elena Muruianu nu e cea din pozele care circulă pe net. Pagina cu zeci de mii de fani nu-i aparţine, cineva vrea să profite de toată această situaţie creată în jurul ei. Apoi, sărăca nu şi-a dat seama că pe 1 decembrie toată lumea era acasă, aşa că a declarat nonşalant că a cântat imnul în pauza mare şi a fost huiduită de colegii maghiari. Ghinion, ne-am prins că e o minciună. Fazele cu exmatricularea şi cu celelalte sancţiuni au fost demontate. Bonus, fix pe 15 martie s-a trezit ea aşa, "instinctiv", să poarte bentiţa tricoloră. Aşadar, dragii mei, cu părere de rău vă anunţ că aţi fost manipulaţi ca la manual. Rămâne totuşi o singură dilemă: cine-a pus bentiţa pe ţambal?

UPDATE 2: E deja a doua zi, ora 13:45. Pagina "Sabina Elena" a trecut binişor de 20.000 de fani. Iar informaţia de azi-noapte a fost pe jumătate corectă. Sabina Elena (şi mai cum) va fi prezentă diseară la ora 21:00 la o televiziune. Doar că nu la Antene. De data asta responsabili cu manipularea sunt cei de la Realitatea.

UPDATE: E ora 2:00, "Sabina Elena" a ajuns la 15.000 de fani şi ceva/cineva îmi spune că mâine seară (cam pe la ora meciului) o vom putea admira la Antena 3. 

Nu ştiu dacă se aştepta la o asemenea reacţie după gestul ei aparent nevinovat. Până la ora la care m-am apucat de scris, aproape 9000 de oameni i-au dat like pe "fan page"-ul deschis pe facebook. Adică vreo 450 de indivizi pe oră. Prin comparaţie, Inna, care deţine pagina cu cea mai mare creştere din România, a strâns doar 5073 de fani ieri. Deci Sabina creşte de două ori mai repede decât Inna. Ce mai, e noua "Făt-Frumos".

Curios e că dintre cei care i-au dat like, mai puţin de 200 trăiesc sau se trag din cele două judeţe din inima ţării, denumite generic "Ţinut secuiesc". Aşadar, mai puţin de 3% dintre cei care s-au raliat la simbolistica naţionalist extremistă a copilului inconştient ştiu cu ce se mănâncă gulaşul. Restul, de la forumiştii de profesie din Craiova şi până la cei din Alba Iulia, au găsit de cuviinţă să susţină o campanie al cărei scop nu e încă bine definit.

Faptele: o adolescentă rebelă şi puţin xenofobă, care declară nonşalant că urăşte ungurii (din tată-n fiică) se duce la şcoală purtând o bentiţă tricoloră. Când? De ziua maghiarilor de pretutindeni. Ok, nu putem pretinde respect de la cei aflaţi la pubertate pentru nişte simboluri naţionale. În general adolescenţii nu prea au respect pentru nimic, fie că vorbim de profesorii de liceu sau de morminte.

Însă putem pretinde niţică înţelegere din partea adulţilor care i-au preluat şi susţinut cauza pe tot internetul românesc. De exemplu, George, student la medicină veterinară în Bucureşti, uşor extremist la rându-i, dar aflat totuşi la vârsta la care i-a venit discernământul la cap, comentează pe profilul tinerei: "eu propun să împuşcăm şi noi bărbaţii unguri, iar femeile să fie violate şi apoi tăiat uterul cu baioneta". Asta aşa, ca pedeapsă pentru armata horthystă şi masacrele de acum 72 de ani de la Ip şi Treznea.

Diana, o altă studentă, de data asta din Cluj, ameninţă că ea, "pentru România", nu se dă înapoi de la nimic. Şi aduce în discuţie exemplul fostei Yugoslavii. Bine că a trebuit să vă deschidă ochii o puştoaică de 15 ani.

decupaj de pe pagina Sabinei
decupaj de pe pagina Sabinei

Iar aici intervine problema. Cât de mult adevăr este în spatele bentiţei? Nu e doar o panglică de care se agaţă mulţimea furioasă ca răspuns la impertinenţa "bozgorilor" de a-şi planta steagul în coastele instituţiilor neaoşe? Nu am auzit să se fi întâmplat ceva concret cu Sabina. Să fi fost bătută sau exmatriculată. Eu am studiat la cel mai bun colegiu din ţară (sau cel puţin aşa ne-au minţit profesorii) şi tot am fost ameninţat cu diverse, măcar o dată pe lună. Dar nu s-a întâmplat nimic. Aşa-s copiii...Lucruri de genul ăsta nu merită atâta importanţă. Dar e DRAPELUL!, veţi zice. Corect! Atunci să ne aşteptăm la o nouă invazie pentru că nişte rapidişti un pic prea "înflăcăraţi" au ars steagul Ungariei la un meci din campionatul intern al României? Nici vorbă.

Cât despre gestul ei, e singurul lucru pe care pot să-l condamn la ora asta. Nu te poţi duce la parastas cu manele răsunând din telefon, nu te poţi duce la o nuntă îmbrăcat în bermude şi nu te duci la meciul Stelei îmbrăcat în alb-roşu. Se numeşte decenţă, toleranţă, respect. Spuneţi-i cum vreţi, dar cât timp tu zgândăreşti cu bună ştiinţă valorile cuiva, fie el majoritar sau nu, aşteaptă-te la represalii.


E ceva cu naţionalismul ăsta al românilor, căci e declanşat de cele mai aleatorii lucruri. Mai an ne-am supărat pe americani şi eram gata să le trimitem scutul înapoi cu Poşta Română doar pentru că ne-au privatizat steagul de pe singura ciocolată naţională. Cea cu nume de etnie minoritată. Sau de băutură alcoolică. Noroc că s-a dovedit a fi doar o unealtă de marketing. Zilele astea se petrece acelaşi lucru. Ne-a luat Pistruiata minţile. Pentru bentiţa aia suntem gata să facem moarte de ungur.

Sau poate că tocmai la steag ţinem atât de mult. Dar atunci de ce nu-l văd arborat la fiecare colţ de uliţă, purtat în fiecare piept şi preaslăvit în fiecare dimineaţă, înainte de rugăciune?

Între timp, pagina Sabinei a ajuns la 11.000 de like-uri, iar cauza ei până la malul mării. Şi nu dă semne că s-ar opri. Noroc că meciul de vineri se joacă fără spectatori.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite