Plămânii unui tânăr infectat cu noul coronavirus s-au degradat în doar în 3 zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

SARS-CoV2 este încă un virus despre care specialiştii ştiu prea puţine momentan. Un medic pneumolog din Spania a postat pe Twitter două radiografii care arată cum s-au degradat, în doar trei zile, plămânii unui tânăr de 28 de ani care a făcut o formă gravă de COVID-19.

„Pentru cei care cred că sunt nemuritori şi continuă să iasă în parc fără să acorde atenţie ordinului de a rămâne acasă, acestea sunt radiografiile unui băiat de 28 de ani intubat la Terapie Intensivă în spitalul meu, pentru #coronavirus. Indiciu: plămânii sunt negri, albul este pneumonie”, a scris medicul pe Twitter. Prima fotografie este în a 12-a zi de boală a tânărului, a doua îi înfăţişează plămânii în a 15-a zi de boală.

Medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului de pneumoftiziologie Marius Nasta din Bucureşti, a confirmat că poate exista o degradare severă şi accelerată a plămânilor în cazul formelor grave de infectare cu SARS-CoV-2. „E vorba de sindrom de depresie respiratorie acută, este forma severă de pneumonie, care necesită intubaţie, ventilaţie mecanică. Din păcate, răspunsul este da, atât de repede şi de dramatic li se întâmplă nu numai bătrânilor, ci şi tinerilor, tuturor”, a spus Beatrice Mahler, conform digi24.ro.

„Atunci când ajungem la o formă severă de boală, atunci când vorbim de o agresiune asupra plămânului şi de un sindrom de detresă respiratorie acută, manifestarea este identică. Vârsta poate să fie un avantaj în sensul că poate să ajute să depăşim acel moment, dacă suntem într-o secţie de terapie intensivă, suntem ventilaţi mecanic, pentru că toate celelalte organe se presupune că sunt sănătoase şi pot să susţină momentul critic prin care trece organismul. De aceea, rata de mortalitate este mai mare la cei vârstnici, pentru că boala apare pe un organism bolnav, cu o inimă care are probleme, un ficat bolnav, şi atunci depăşirea momentului este critică”, a explicat managerul Institutului Marius Nasta.

Mahler: E evoluţie severă a COVID-19

„E o evoluţie severă şi din păcate, ne aflăm în faţa unui inamic pe care nu-l cunoaştem în totalitate. De două luni de când am început să cercetăm şi să apară articole despre ceea ce înseamnă infecţia cu coronavirus, lucrurile s-au schimbat, sunt convinsă că încă nu cunoaştem tot, sunt convinsă că vom avea particularităţi în funcţie şi de specificul populaţiei în care ajunge infecţia cu coronavirus. Şi nu trebuie să uităm că România mai are un specific: pacientul cu tuberculoză. Sunt 12.000 de pacienţi noi cu tuberculoză în România, pacienţi la categorie de risc, care trebuie protejaţi în mod deosebit în această perioadă, care au nevoie de medicaţie şi care medicaţie trebuie să ajungă acasă. Este obligatoriu să nu uităm că ei există şi că trebuie să avem grijă de ei”, a  mai spus Mahler.

 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite