UPDATE Cod roşu de inundaţii pe râuri din două judeţe. Ploi şi instabilitate atmosferică în aproape toate regiunile ţării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ploi şi instabilitate atmosferică în toată ţara şi marţi, când încă este în vigoare o informare meteorologică emisă de specialişti. La rândul lor, hidrologii au emis Cod roşu de inundaţii pentru două râuri aflate pe raza judeţelor Harghita şi Braşov.

UPDATE Codul roşu de inundaţii este valabil între orele 17:15 şi 00:00, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate, a cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, cu efecte de inundaţii, şi creşteri rapide de debite şi niveluri, cu depăşiri ale Cotelor de pericol, în bazinele hidrografice Homorodul Mic şi Homorodul Mare (judeţele Harghita şi Braşov).

Până miercuri la ora 08.00, este în vigoare o informare meteorologică de ploi cu caracter de aversă, care vor fi însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, îndeosebi în după-amiaza de luni (12 martie) şi în noaptea de luni spre marţi (12/13 martie). 

„La munte vor predomina ploile, favorizând topirea stratului de zăpadă”, se arată în informare.

Cantităţile de apă vor depăşi local 15...20 l/mp şi izolat, mai ales în Oltenia, Banat, Transilvania şi Moldova, precum şi în zona montană, 30...35 l/mp.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite