Societate

articolul anterior articolul urmator

Pluguşorul militarilor. Urările transmise de Ministerul Apărării: Vă urăm s-aveţi în viaţă / Toate brandurile de pe piaţă

9
31 Dec 2019 14:26:54
Autor: George-Andrei Cristescu

Vloggerul oficial al Armatei Române, care "vorbeşte relaxat despre lucruri serioase", a compus o reinterpretare a tradiţionalului Pluguşor.

Urarea amuzantă făcută de tânărul Radu Chirilă, student al Academiei Tehnice Militare, a fost postată în ultima zi din 2019 pe contul de Facebook al Ministerului Apărării Naţionale.
 
Redăm mai jos versurile:
 
Primiţi cu pluguşorul?
 
Aho, aho, followeri şi fraţi
Multe like-uri să ne daţi
Chiar de sunteţi ocupaţi
Nu daţi skip şi ne-ascultaţi
 
Nu vrem bani, nu vrem nici mere
Vrem un share, dar nu l-am cere
Chiar de Anul se-nnoieşte 
Tot pe Facebook ne găseşte 
Şi un comm de ne-ai da, 
Tare mult ne-am bucura.
 
Şi acum c-am spus ce vrem,
Să începem să urăm 
Vă urăm s-aveţi un an 
Ca cel de pe Instagram, 
Vă urăm s-aveţi în viaţă 
Toate brandurile de pe piaţă
Gucci, Armani sau Versace,
Stilul Army, de vă place
 
Noi avem un avantaj, 
Ne-mbrăcăm în camuflaj
Ne găsiţi în continuare 
Pe reţelele sociale
Facebook, TikTok, Instagram 
Şi pe YouTube an de an 
 
Să aveţi un an nou fericit şi La Mulţi Ani!
 
Pluguşorul reinterpretat a fost întâmpinat cu mesaje pozitive şi cu urări de La Mulţi Ani!
 
Roman, deputatul poet: Mâine, anul se-noieşte/Iliescu tot trăieşte! Dragnea e la puşcărie/ Dancilă la bucătărie! Orban e acum premier/ Şi Turcan vicepremier!
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

un motan intransigent
31.12.2019, 14:57:14

Dragut, soldati de spirit avem, defilare de I Decembrie avem, uniforme de camuflaj avem. Oare armata...avem? Pregatire militara la nivel de neam avem? Tara s-ar putea sprijini, la o adica, doar pe noi, pensionarii, care ne mai aducem aminte de cum miroase praful de pusca...

0 (2 voturi)
Sorin Ionascu
31.12.2019, 16:53:22

Da, vorba ta - cap au, minte ce le mai trebuie? "Vă urăm s-aveţi în viaţă / Toate brandurile de pe piaţă" Eu multumesc de urare, dar sunt destule de care sigur nu mi-as dori deloc sa am parte. Si, mai ales, sa nu am nevoie de ele. Nu le numesc, dar le puteti imagina.

+1 (1 vot)
Hastur
31.12.2019, 17:11:46

Domnule Motan.Nu sariti calul.Tara nu are cum se sprijini pe pensionari in caz de razboi si va garantez ca ati uitat cum miroase praful de pusca cand erati in armata la fel ca si pregatirea de atunci.Acum in fiecare an au loc cel putin 4 aplicatii ale armatei in diferite anotimpuri si diferite situatii.Plus stagiile de pregatire cu aliatii NATO care se desfasoara tot anual.Credeti-ma cand va spun ca pregatirea care se facea pe vremuri era apa de ploaie fata de ce e acum.Dar intr-adevar scoaterea stagiului militar obligatoriu a fost o greseala.Trebuia rafinat dat nu suspendat.

un motan intransigent
31.12.2019, 17:55:02

Domnule Hastur, oftatul e oftat, ce sa mai zic! In admirabila lucrare "Principele" a lui Niccolo Machiavelli survine, la un moment dat, o idee tare interesanta. E vorba despre deosebirea esentiala dintre armata profesionista, armata de mercenari-dupa moda vremii, si trupele militiilor populare. Autorul, om priceput si bun judecator, sustine ca trupa de militieni dezvolta o abnegatie superioara trupei de soldati profesionisti si, prin asta, randamentul pe campul de lupta al militianului e mai bun, acesta luptand pentru ai sai cu disperarea cu care lupta un parinte sa-si apere familia. In aceeasi ordine de idei, sunt de parere ca tupele profesioniste sunt repede macinate in primele zile de conflict real, nu de conflict in genul luptei antiteroriste, lupta "de gluma" dusa de obicei impotriva unui inamic amator. Antrenamentele la care faceti aluzie cred ca sunt calate preponderent impotriva unor afgani, nu impotriva unor unitati rusesti de prima linie.

ivanhoe zoom
31.12.2019, 18:00:50

De ce n-au urat tuturor sa aiba pensii speciale? Egoisti apv istii.

Vezi toate comentariile (9)

Modifică Setările