Principalele obiective ale PNRR pe Sănătate sunt consolidarea rezilienţei sistemului de sănătate din România prin creşterea nivelului de acces, siguranţă, calitate şi funcţionalitate a serviciilor medicale şi a infrastructurii sanitare, în condiţiile în care "există clădiri în care se desfăşoară servicii medicale, care constituie un pericol pentru pacienţi şi pentru personal, atât din punct de vedere al infecţiilor nosocomiale, cât şi din punct de vedere structural şi de siguranţă la incendii”.
Principalele reforme propuse sunt reforma gestionării fondurilor publice din sănătate, a managementului fondurilor destinate investiţiilor în sănătate şi a managementului sanitar şi resurselor umane din sănătate, precum şi învestiţii în spitale şi în infrastructura prespitalicească.
Totodată, componenta 12 - pe Sănătate propune 3 reforme şi 2 tipuri principale de investiţii cu un buget total de 2,45 miliarde euro. Prin acestea, vor fi adresate mare parte din aceste probleme şi provocări.
Reforme:
- Reforma gestionării fondurilor publice din sănătate
- Reforma managementului fondurilor destinate investiţiilor în sănătate.
- Reforma managementului sanitar şi a resurselor umane din sănătate
- Investiţia 1:Investiţii în infrastructura medicală prespitalicească
- Investiţia 2: Investiţii în infrastructura spitalicească publică
- Buget: 2.455.000.000 euro
De altfel, potrivit sursei citate, în România, unităţile spitaliceşti nu corespund normelor de siguranţă şi normelor ingienico-sanitare, determinând:
- risc crescut de infecţii asociate actului medical,
- grad ridicat de nevoi medicale nesatisfăcute,
- costuri crescute cu mentenanţa infrastructurii sanitare.
- 200 de centre comunitare construite sau renovate, care au dotări noi şi personal.
- 3.000 de (asocieri de) cabinete de asistenţă medicală primară dotate/dotate si renovate, prioritizand cabinetele din mediul rural.
- 26 compartimente/secţii de terapie intensivă nou-născuţi dotate, inclusiv cu ambulanţă transport nou-născuţi (pentru centrele regionale).
- 30 de ambulatorii/unităţi medicale publice/alte structuri publice care furnizează asistenţă medicală ambulatorie reabilitate/modernizate/extinse/dotate
- 25 unităţi sanitare publice/spitale publice care beneficiază de infrastructură nouă
- 10 unitati medicale mobile - pentru zonele cu acces limitat la servicii de asistenţă medicală specializată
- 1.000 persoane care au beneficiat de programele de formare în managementul serviciilor de sănătate
Planul Naţional de Redresare Şi Rezilienţă (PNRR) final:
Adauga Comentariu
Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos
Varianta 1
Autentificare cu contul adevarul.ro
Varianta 2
Autentificare cu contul de Facebook
4 Comentarii
Sortare: Cronologic · Dupa popularitate
Acuma unii o sa devna si mai bogati decat sant.Ar trebui sa scrieti ca juma de banii sant imprumuturi . Sa traiasca pnrr.
Nu avem nevoie de împrumuturi înrobitoare cu prețul sacrificării pensionarilor simpli. Sunt suficiente spitalele construite de Ceaușescu da, nu 10 bolnavi de covid la un spital !
Bun. Dar ce inseamna: "consolidarea rezilienţei sistemului de sănătate"?
Investiţii de 2,45 miliarde de euro în sistemul sanitar. sistemul sanitar E O GROAPA FARA FUND, FARA SPAGA NU TE BAGA NIMENI IN SEAMA