VIDEO Poliţia Locală a preluat 15 africani din Pasajul Obor din Capitală şi i-a dus într-un centru de carantină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine: Captură video
Imagine: Captură video

Un număr de 15 persoane dintr-o ţară din Africa de Sud au fost preluate de Poliţia Locală Sector 2, în noaptea de luni spre marţi, şi au fost duse într-unul dintre centrele de carantină din Sectorul 1.

Cei 15 africani au fost preluaţi din Pasajul Obor, în urma unei sesizări telefonice. Este vorba în principal de femei şi minori, aşa cum reiese dintr-o postare video de pe pagina de socializare a Poliţiei Locale Sector 2.

„În urma unei sesizări telefonice, primită la dispecerat, în cursul nopţii de 16/17.03.2020, Poliţia Locală Sector 2 a preluat din Pasajul Obor şi a transportat 15 cetăţeni de naţionalitate africană, aparţinând unei ţări din Africa de Sud, la unul dintre Centrele de carantină, organizate pe raza Sectorului 1. Poliţia Locală participă activ la toate activităţile derulate pe raza Sectorului 2, pe fondul stării de urgenţă instituită pe teritoriul României, din data de 16.03.2020”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Locale Sector 2.

Poliţia Locală a trecut în subordinea MAI

Reamitim că Poliţia Locală a trecut din subordinea primăriilor în subordinea MAI, serviciul de ambulanţă a trecut în subordinea ISU, iar soldaţii MApN îi vor sprijini, la cerere, pe angajaţii MAI, se arată în Decretul prin care s-a instituit starea de urgenţă.

Măsurile fac parte dn Capitolul I - Domeniul ordine publică al documnetului citat şi sunt măsuri cu aplicabilitate directă.

Decretul de instituire a stării de urgenţă conţine două feluri de măsuri: cele cu aplicabilitate directă, adică acelea care se vor implementa imediat, şi măsuri de primă urgenţă cu aplicabilitate graduală, adică acelea pe care autorităţile le vor lua doar dacă situaţia le impune.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite