Pompierii români vor fi antrenaţi de specialişti americani în tehnici de prevenire şi stingere a incendiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patru pompieri vor fi instruiţi de specialişti americani pentru a face faţă incendiilor din păduri FOTO Adevărul
Patru pompieri vor fi instruiţi de specialişti americani pentru a face faţă incendiilor din păduri FOTO Adevărul

Timp de patru zile, începând de astăzi, patru ofiţeri din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă vor participa la un curs internaţional de perfecţionare în Ungaria, organizat de Ambasada Statelor Unite la Budapesta.

La cursul de perfecţionare condus de instructori americani vor participa 57 de reprezentanţi ai mai multor instituţii de stat şi organizaţii neguvernamentale direct implicate în managementul incendiilor de pădure din ţări precum Ungaria, Slovenia, Croaţia, Slovacia, Serbia, Bulagaria şi Bosnia-Herţegovina.

„Colegii noştri îşi vor completa portofoliul profesional cu metode preventive şi tehnici performante de intervenţie în asemenea situaţii. Acţiunea va constitui un bun prilej pentru ca bunele pratici şi instrumentele de lucru să adauge un plus de eficienţă misiunilor specifice”, se arată în comunicatul transmis de reprezenenanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Trainingul va avea loc în localitatea ungurească Balatonöszöd şi va fi structurat în ateliere de lucru şi exerciţii tactice.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite