Ponta a încheiat întâlnirea cu minorităţile. Află aici ce au convenit!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul a închiat un protocol cu reprezentanţii minorităţilor naţionale. Aceştia din urmă vor sprijini noul Guvern.

Discuţiile dintre primul ministru şi reprezentanţii minorităţilor naţionale s-au încheiat. Noul Guvern a obţinut spijinul minorităţilor.

Premierul Victor Ponta a ţinut să le mulţumească reprezentanţilor minorităţilor din România pentru că au votat când a fost depusă moţiunea. „Le-am mulţumit pentru modul în care ne-au trata când eram în opoziţie. Le-am mulţumit că au participat la votul de la moţiune. Am discutat şi am solicitat să sprijine noul Guvern şi au acceptat", a declarat Ponta.

Mai mult, şeful Guvernului a precizat că a încheiat un acord care menţionează puncte foarte clare, care fac referire la garantarea şi protejarea minorităţilor din ţara noastră.

„Putem să facem ce ne-am propus cu ajutorul minorităţilor, care nu acceptă un Guvern care trece de limitele democratice şi guvernamentale. Am semnat acordul de colaborare pentru că este nevoie de o majoritate stabilă pentru ca proiectele să poată fi aplicate, nu să stăm la 1-2 voturi faţă de Opoziţie. Toate lucrurile convenite sunt posibile şi vor fi puse în practică", a mai spus Ponta.

„Menţinem echilibrul economic si social"

Mai explicit a fost Varujan Pambuccian, liderul grupului parlamentar al minoritatilor. „Am convenit chestiuni cu caracter general, care ţin de menţinerea unui echilibru concret, ce măsuri economice urmează să fie luate, pentru că urmează ani mulţi de criză. Am discutat şi despre ce măsuri sociale trebuie luate".

A doua chestiune dezbătută o represintă reîntregirea salariilor, dar şi a returnării CAS-ului pensionarilor. „Am concenit asupra repării erorilor care ţin de CAS", a detaliat Pambuccian.

De asemenea, reprezentantul Guvernului şi cel al minorităţilor au mai discutat şi despre trecerea legii cadru pentru minorităţile naţionale şi despre chestiuni care ţin de dezvoltarea învăţământului pentru cetăţenii aparţinând minorităţilor naţionale.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite