Societate

articolul anterior articolul urmator

Postcards for Macron

17
19 Oct 2018 14:11:58
Cătălin Sturza

Preşedintele Macron s-a trezit să spună că el n-a întâlnit femei care să fie „perfect educate“ şi care să aibă mulţi copii. Declaraţia a fost făcută la un banchet din statele unite oferit de Bill şi Melinda Gates; şi era menită să le „elibereze“ pe femeile africane de povara de a face mulţi copii – povară care le-ar bloca accesul la educaţie.

Cu alte cuvinte, aceeaşi veche mantră că lipsa de educaţie este cea care îi face pe oameni să aibă (mulţi) copii; cu cât sunt mai educaţi, cu atât oamenii au mai puţini copii, spre deloc.

Doar că – meet Dr. Catherine R. Pakaluk. Dr. Catherine R. Pakaluk are un Ph.D. în economie de la Harvard şi este profesor la The Busch School of Business and Economics. Şi are OPT copii – vedeţi fotografia de mai sus. Dr. Pakaluk i-a răspuns preşedintelui Macron pe Twitter cu mesajul „Eight children by choice“ – „eu am ales să am opt copii“. Şi cu hashtagul #postcardsforMacron.

Au urmat mesaje de la femei din toată lumea – adaug şi un link către fluxul de Twitter al dr. Pakaluk, unde vedeţi „cărţi poştale“ asemănătoare pentru Preşedintele Macron.

De exemplu, Beth Hockel are o diplomă în electronică de la Stanford, un doctorat în electronică şi – 11 copii.

În concluzie, dr. Pakaluk a scris: „ideea a fost să arăt că mitul că fertilitatea ridicată e o consecinţă a ignoranţei este un mit ridicol“. Cu alte cuvinte, e o prostie imensă să o ţii langa că „numai proştii fac copii“.

UPDATE: HotNews se grăbeşte să ne spună că toată povestea ar fi un fake news, deoarece declaraţia ar fi fost deformată şi scoasă din context. Ei bine, declaraţia pe care o comentează  Dr. Catherine R. Pakaluk, dna Beth Hockel şi celelalte femei (numeroase) care au scris mesaje pe Twitter este aceasta: "Prezentaţi-mi vă rog o femeie care a decis, fiind perfect educată, să aibă 7, 8, 9 copii.” Iar doamnele răspund: poftim, ne prezentăm noi – şi suntem multe. Această declaraţie apare, ca atare, în textul redat de HotNews, şi aceasta este declaraţia la care răspund Dr. Catherine R. Pakaluk & co. Aşadar, unde este fake news-ul identificat de HotNews? Fake news pe care câteva duzini de doamne cu doctorate de la cele mai prestigioase universităţi, din toată lumea, l-ar fi trecut, aparent, complet cu vederea?  

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

17 Comentarii

herr v.5.02
19.10.2018, 15:31:51

Exceptii care confirma regula. Doamnele sunt pocaite ?

-1 (5 voturi)
GicaContra
19.10.2018, 16:49:28

https://www.20minutes.fr/societe/2356659-20181018-emmanuel-macron-insulte-meres-famille-nombreuse-lors-discours Ce- mai place d-lui Sturza sa preia pe nerasuflate varianta din Russia Today fara sa consulte si alte surse ca sa vada tot contextul. Iar cine este de buna credinta, poate viziona video-ul cu intregul discurs ca sa se lamureasca singur. Bineinteles ca ar fi fost tragic ca afirmatia sa fie adevarata (asa cum lasa dl. Sturza sa se inteleaga) si as fi fost printre primii care sa-i trasnmit "vederi" lui macron.

0 (6 voturi)
GicaContra
19.10.2018, 16:51:27

deci ideea este simpla. daca o doamna, fie ea educata sau needucata, doreste sa aiaba 7-9 copii, foarte bine, felicitari ei si sotului ei. Dar daca este fortata sau abuzata, se schimba situatia.

+4 (4 voturi)
Paun Al
19.10.2018, 17:34:33

Dl Sturza nu se dezminte ...continua propaganda si manipularea de amvon , de camin cultural . Doar ca aici nu este amvon si nu este doar bazinul electoral al PSD . Iata ce spune Macron referindu-se la lipsa de educatie si a sarcinilor nedorite ale femeilor din Africa : "Problema cea mai gravă, în Africa, în materie de egalitate, de oportunități, de demografie, este legată de educația femeilor. 63 % dintre adulții needucați în prezent sunt femei. […] Una dintre cele mai grave probleme actuale în materie de demografie africană este că nu este vorba de o fertilitate dorită. Am spus întotdeauna: "Prezentați-mi vă rog o femeie care a decis, fiind perfect educată, să aibă 7, 8, 9 copii. Prezentați-mi vă rog o tânără care a decis să renunțe la școală la 10 ani pentru a se mărita la 12." ... Multe dintre aceste tinere (din Africa) nu primesc educația necesară deoarece, în aceste țări, de facto ... bărbații au decis că drepturile acestor fete nu sunt aceleași ca cele ale tinerilor bărbați. Ceea ce este inacceptabil. Nu am nicio problemă cu o femeie care are 7 sau 8 copii, dacă acest lucru ține de alegerea sa, după ce a fost educată. Dar nu este cazul astăzi. " Ati folosit printre altele sofismul apelului la autoritate ...Cine stie , pana la urma poate le invatati ...:))))

+2 (10 voturi)
Popa Prostu
19.10.2018, 17:52:55

Tataia Sturza, daca nu le stie pe astea cu cuvintele pe alea cu numerele nu le stie sigur. Diferenta este contextual. Macron vrea sa spuna ca o majoritate a femeilor, in special din clase sociale neprivilegiate trebuie sa sacrifice educatia si dezvoltarea personala in favoarea cresterii copiilor. Indiciul este chiar in articol: Africa. Lucru evident. Priviti doar in Romania unde romancele, la sfatul lui Sturza si alti mariti clerici, stau la panda ca sa "nu le ia omosecsualii copii." Ce sa mai vorbim de romancele care au nascut la 16-17 ani. Ma asteptam la mai mult, nu stiu de ce.

-3 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (17)