Societate

articolul anterior

PR-ul ratat şi disperat al UE

100
28 Jan 2016 03:16:25
Lacrima Andreica
Imigranţii coboară dintr-un tren care a sosit la centrul de tranzit
 pentru refugiaţi lângă satul macedonean Tabanovce înainte de a continua
 călătoria către Serbia FOTO AP
Imigranţii coboară dintr-un tren care a sosit la centrul de tranzit pentru refugiaţi lângă satul macedonean Tabanovce înainte de a continua călătoria către Serbia FOTO AP

În timp ce cenzura omoară libera exprimare în vest, acelaşi Occident îşi pune mass-media devenită câinele lipsei de democraţie pe urmele romilor din Pata Rât. Doar ca să acopere disperat grozăviile din ograda Europei. O încercare disperată a PR-iştilor rataţi ai proiectului european de a mai speria lumea cu „ţiganii“ şi românii. Vă ajunge curând din urmă minciuna folosită ca PR, domnilor!

La  Calais, refugiaţii sunt nemulţumiţi de ceea ce le-a oferit Franţa şi dau calificări turistice negative zonei pe Tripadvisor, rup gardurile din port sub privirile fără reacţie ale trupelor speciale, ale poliţiei. Sau pur şi simplu se izbesc de armele localnicilor disperaţi, care încearcă să-şi facă singuri dreptate. În timp ce Calais, sudul Italiei, Grecia, Turcia se prăbuşesc sub presiunea imigraţiei islamice din lipsă de ripostă fermă, din lipsă de decizie şi implicare politică, Centrul Europei încearcă să mai scoată ceva lovele: pare-se migranţii vin cu mai mulţi bani decât ar fi permis unor refugiaţi să aibă şi să mai capitalizeze nişte puncte de PR, cu un film „documentar“ pe tema fumată de 1001 ori a rromilor de la Pata Rât.

În toată Europa, sistemele administrative şi juridice nu sunt în stare să ţină sub control aplicarea propriilor legi şi în numele multiculturalismului permit tribunalelor islamice să instituie Sharia ca sistem de justiţie paralelă pentru musulmanii neintegraţi şi fără chef de integrare în vreo cultură europeană de fapt. În acest context, mass-media europeană, care n-a fost în stare să vorbească despre Koln, Munchen, Suedia ori cenzura din Olanda are grijă în schimb de rromii de la Pata Rât, Cluj-Napoca, România. Şi au puterea mediatică să demonizeze România şi românii. Aşadar, SkyNews găseşte de cuviinţă să ne arate că suntem în lumea a treia pentru că avem ţigani neintegraţi, flămânzi, pe gunoaie toxice. Aşa e.

Spre deosebire însă de comunităţile musulmane neintegrate din no go zones ale Europei, comunităţi din care s-au ridicat şi în care s-au ascuns atentatorii din Paris, de exemplu, şi pe care mass-media UE se face că nu le vede, rromii noştri nu ies cu bombe la centură să omoare occidentali ulrând Allah-u-akhbar, pentru că occidentalii sunt bogaţi, pentru că nu se închină lui Allah, pentru că sunt kuffr (n.a. apelativ deloc măgulitor adresat oricărei persoane care nu este musulmană). Romii noştri te fură dacă au ocazia, dacă le e foame, pentru că unii, destui, atât ştiu şi pot şi n-au avut şansa vreodată să iasă din marginile societăţii. Cunosc comunitatea de la Pata Rât ca una care s-a străduit să ofere o şansă copiilor din acea comunitate: şansa ca prin educaţie să iasă din periferia societăţii noastre. Între ei eşti mai în siguranţă decât vei fi vreodată în Molenbeek în fix capitala UE, Bruxelles, oricât ar deranja această afirmaţie pe unii ori pe alţii.

Dar Occidentul îşi foloseşte puterea pentru a-şi ascunde mediatic problemele reale prin devierea atenţiei publicului.

Într-un interviu cu Brigitte Gabriel, supravieţuitoare a prăbuşirii Libanului sub presiunea islamului şi a refugiaţilor musulmani în anii '70, aceasta spunea categoric că „în Anglia, de exemplu acum când vorbim, sunt 85 de tribunale Sharia care operează în paralel cu tribunalele englezeşti (n.a. fără a ţine seama de legile statului britanic). Cea mai sigură cale să îţi pierzi identitatea ca naţiune e să permiţi unei societăţi incompatibile cu a ta să opereze legi incompatibile cu ale tale pe teritoriul tău, să crească ca o ciupercă care va deveni atât de mare încât va depăşi legile tale la final. Şi vedem transformarea Europei chiar sub ochii noştri, acum!“ Ea încurajează oamenii să ia atitudine şi să se informeze, chiar dacă i se pare că Europa nu mai are nicio şansă de salvare din situaţia actuală. 

În timp ce scriu, Franţa fierbe sub impactul a două evenimente: demisia ministrului Justiţiei, Christiane Taubira, după clenciuri cu preşedintele Hollande, în care dumneaei susţinea că nu ar fi bine ca persoanele condamnate pentru terorism în Franţa să fie expulzate dacă au o dublă cetăţenie; lansarea filmului documentar Salafistes, care a pus pe jar societatea franceză şi a îndurat cenzura tipic comunistă, adică n-a putut ieşi pe piaţă înainte ca un om, ministrul Fleur Pellerin să pună parafa. Filmul prezintă agenda islamului radical, a salafiştilor pentru care libertatea, democraţia, muzica şi păcatul sunt totuna şi, deci, trebuie să dispară din lume. Global. Iar salafişti se află din belşug, şi bine-mersi radicalizaţi în inima capitalei UE, Bruxelles. Şi au aceeaşi agendă pe care o declară senin pe televiziuni americane. Media europeană e prea ocupată cu politica corectă şi se face că nu aude, nu vede. Ce nu vezi, cică nu există, nu?

Italia şi-a ascuns ruşinată arta pentru că şeful statului iranian are sensibilităţi de pudorare religioasă la nuduri! Italienii devin cinici pe internet şi în interpelări adresate liderilor lor. Mass-media europeană trece cu graţie peste dezbaterea serioasă: „În numele banilor renunţăm sau nu la valorile, cultura, arta noastră, adică la noi?!“.

În Germania, ţara mea de adopţie, oamenii fierb pe la mitinguri de weekend şi se revoltă când înregistrarea video a unei adolescente îngrozite de ceea ce se întâmplă în Germania, în jurul ei este ştearsă de pe reţelele sociale, la fel cum îi este anulată şi pagina de pe reţelele sociale. Mass-media se face că nu vede.

La fel cum în Olanda, ţară care cândva a fost bastionul liberei exprimări, astăzi poţi fi vizitat acasă pentru că „postezi prea mult“ şi prea liber despre cum nu ai vrea să te pomeneşti cu azile de refugiaţi peste drum de casa ta. 

Nu, n-ai dreptul în Europa de azi să spui ce crezi liber. Politica corectă şi poliţaii hate speech-ului au grijă ca tu să nu fii liber, iar dacă eşti, au grijă să devii ţapul ispăşitor al prostiilor făcute de ei. Mass-media occidentală tace când e vorba despre toate astea, dar face documentare despre Pata Rât şi românii invadatori!

În Danemarca, o femeie se apără cu un spray lacrimogen ca să nu fie violată. E amendată. Spray-urile lacrimogene sunt interzise. Sar să o apere oamenii şi să-i plătească amenda. După capetele deştepţilor europeni care ne conduc, femeia trebuia să se lase violată cu spray-ul cuminte lăsat în poşetă! Media in UE nu se omoară cu ştirile. 

O tânără e ucisă la muncă. De un refugiat. Şeful poliţiei locale se smiorcăie la TV plin de compasiune la adresa criminalului în timp ce mama tinerei acuză public: „Politicienii sunt vinovaţi de moartea fiicei mele“. Politica corectă în floare.

Ziariştii ţin isonul politicienilor. Oamenii se înfurie! Vocea lor nu se mai aude nicăieri. Media e prea ocupată cu osanalele aduse multiculturalismului pe care ni-l vâră pe gât cu bocancii politicii corecte şi ai cenzurii.

Din păcate, furia europenilor de rând ne ajunge şi pe noi. La Belfast. Disperarea oamenilor de rând ai Europei, se transformă în atacuri îndreptate împotriva oricărui străin.

De plătit, plătim tot noi facturile voastre de rataţi ajunşi la putere, domnilor politicieni. Vestea bună e istoria nu se dezminte. Vă ajunge din urmă minciuna folosită ca PR, domnilor! Şi da, suferinţa ar putea fi evitată, dacă tu, cititorule ai comenta mai puţin şi ţi-ai trage la răspundere aleşii mai des, direct, la birourile pe care aceştia le au şi tot tu le plăteşti. Să-i tragi la răspundere inclusiv pentru că nu iau poziţie atunci când tu, contribuabilul român şi ţara ta sunteţi făcuţi sperietorile Europei, ori sunteţi prădaţi pe faţă. Europenii au dormit pe laurii bunăstării. Tu, cititor român ar trebui să-ţi redescoperi mai des coloana vertebrală. Colectiv!

P.S. Nu de alta, dar mâine ai putea fi şi tu în situaţia celor din Ardud cărora o asociaţie şi Bucureştiul le-au promis că fac azil de bătrâni, iar peste vreo lună vor avea azil, dar de vreo câteva sute de refugiaţi musulmani. Ce zici de asemenea experienţă europeană la tine acasă?

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

100 Comentarii

cioian ioian
28.01.2016, 06:51:30

Situația actuală din UE se datorează corupției și slăbiciunilor de care dau dovadă statele europene care s-au erijat în conducătoarele de facto ale acestui conglomerat de state fără nici un orizont .State care se credeau invulnerabile unui atît de puternic impact al migrației actuale.Toate acestea se datorează situației create după destrămarea lagărului socialisto-comunist de după 1989,cînd o mare parte a populațiilor din vechiul lagăr s-au năpustit pur și simplu în mirificul Occident pentru un trai mai bun.Forța imensă de muncă atît ceea specializată cît și ceea mai puțin specializată a devenit ,uni adevărați sclavi ai autohtonilor,iar alți mai puțini au ajuns în locuri de muncă mai bine plătite datorită unor conjuncturi favorabile.Văzînd uni șefi de state și guverne această migrație ca o posibilă viitoare masă de sclavi au accepta,uni chiar au încurajat această adevărată primejdie care este invazia pașnică a secolului 21,invazie care are drept scop ISLAMIZAREA TOTALĂ a bătrînului continent,lucru de altfel declarat de conducători islamului și din păcate confirmat de actuala situație creată.Oare acești șefi de state și guverne NU au observat structura acestei masive mări de oameni,persoane tinere ,apte să-și apere țara,și culmea aproape toate cunoscătoare a graiului țărilor spre care sau orientat ,aproape toate cu relații prin personele cu vechi state de azilanți prin Europa,mulți dintre ei făcînd parte din grupări teroriste în țările de origine.Aici trebuie să recunosc și să felcit fără să-mi convină ,guvernul ORBAN de la Hungaria pentru fermitatea și mijloacele ,că-s legale că-s ilegale de care dă dovadă în apărarea teritoriului țări sale.Motivele acestui urmaș al invadatorilor unguri de la începutul anilor 830-900,cînd la fel au procedat și ei și acum pas de-i mai scoate din teritoriile ocupate,știind ce urmează se întîmple se împotrivesc ,și bine fac,Cu ei ne-am învățat ,der ce urmează este mult mai groaznic.Toate statele Europei ar c-am trebui să fie mai ferme în a-și apăra granițele în fața acestui pericol și tot odată să-și reorienteze gîndirea greșită în unele cazuri ,cum este și acesta de acum,spuneam gîndirea cu privire la drepturile omului,care de multe ori este greșită.Acum se apără drepturile criminalilor,evazioniștilor ,asasinilor,pedofililor,teroriștilor,mafioților ,traficanților de droguri, corupților și a mai multor personaje certate cu legea.Mă întreb și întreb NU cumva chiar societatea așa zisă civilizată a crteeat aceste condiții prin reprezentanți săi ,NU cumva chiar ei sau membri lor sînt șefi unor carteluri de droguri de bande de asasini ,de corupți și de pedofili.Prin așa zisă lege a drepturilor omului aplicată GREȘIT și PARTINIC în FAVOAREA oligarhilor s-a ajuns aici,,D-na,, Merchell a greșit cînd a făcut chemarea și-a aprobat venirea și stabilirea în Germania a unui nr.de 1000 0000.de migranți ,i mai grav este că a forțat și forțează în continuare venirea lor obligînd și alte state să primească migranți ,și nu puțini.Bravo lor că aceste state ,printre care se numără și Romînia se împotrivesc.

+18 (22 voturi)
Adrian Chiru
28.01.2016, 13:15:43

D-na Merchell nu a gresit, iar cineva stie foarte bine ce face........

+4 (12 voturi)
Harry Porter
28.01.2016, 10:58:52

Discriminarea pozitiva si limbajul politic corect sunt minciuni,la fel ca si egalitatea de gen pe listele electorale,la un moment dat adevarul ne ajunge din urma si ne obliga sa facem cativa pasi inapoi,ca la Piticot.Europa abia se linistise ,cand adeptii unor ideologii insuficient verificate ,ajunsi la putere si sustinuti de forte oculte,ne-au aruncat inapoi in mocirla din care abia iesem.Teoriile cum ca albul este negru si invers se dovedesc falimentare pt cetatenii de rand,castiga doar pescuitorii in ape tulburi.In ultimii ani s-au pierdut foarte multe drepturi cetatenesti,cei care platesc politicienii nu se vor lasa pana nu ni le vor lua pe toate.Cineva insista sa aprinda scanteia nemultumirilor populare. Europa a fost atacata intati la baza ei:religie si familie,acuma se desfasoara atacul final.Aprobarea casatoriilor intre lgbt,a adoptiilor de catre acestia,inlocuirea termenilor "mama "si "tata" cu parinti,etc,au slabit coeziunea intre membrii societatii,greu se mai pot intelege doi oameni ca sa isi coordoneze actiunile impotriva abuzului de stat.Invazia asta islamica are totusi meritul ca ne poate destepta constiintele ,poate ca oamenii isi vor reevalua prioritatile si vor decide ce este cu adevarat important in viata lor,respectiv libertatea care zideste in toate aspectele ei,nu cea care destrama.In Carte scrie ca omul sa nu se inchine niciodata unui om sau altei creatii ci numai Creatorului,ori oamenii tocmai asta incepusera sa faca,credeau ca au descoperit o ideologie superioara.Oamenii au tendinta de a ascunde lucruri si fapfe pt a mai urca o treapta pe scara sociala.

+12 (14 voturi)
Marinica Juvete
28.01.2016, 13:37:39

Noi furie putem avea cat cuprinde, ne lipsesc insa refugiatii. Pustoaica din video m-a dat gata. Leit Anne Frank. Dupa asa demascare, te astepti sa o vezi pe Mutti in boxa acuzatilor la Nurnberg. Sa distruga ea Germania in halul asta?! O mama denaturata, desigur !

-4 (12 voturi)
Quiet Guy
28.01.2016, 13:45:52

Din pacate oameni politici europeni in marea lor majoritate sint niste tradatori si incompenti. Expulzatii muslmanii din Europa, nu este nevoie de Islam in Europa.

+16 (16 voturi)

Vezi toate comentariile (100)