Prelevare multiplă de organe la Spitalul Universitar de Urgenţă din Capitală. Cel puţin patru vieţi vor fi salvate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti este acreditat pentru recoltarea de organe de la pacienţii în moarte celebrală FOTO: Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti
Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti este acreditat pentru recoltarea de organe de la pacienţii în moarte celebrală FOTO: Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti

La Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti a fost realizată o prelevare multiplă de organe (rinichi, ficat, cornee), a transmis miercuri reprezentantul unităţii. Aceste organe vor salva vieţile a cel puţin 4 bolnavi.

„Pacientul donator a fost îngrijit în Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti pentru politraumatism prin accident rutier, iar în cursul zilei de ieri s-au întrunit condiţiile pentru a putea fi realizată prelevarea organelor”, se arată în comunicatul de presă remis Adevărul. 

Activitatea este realizată în cadrul Programului Naţional de Transplant şi a fost efectuată de o echipă multidisciplinară care cuprinde medici din cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, din cadrul Institutului Clinic Fundeni, Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila” şi din cadrul Agenţiei Naţionale de Transplant (ANT)

„Mulţumim familiei care a înţeles importanţa donării de organe în scopul salvării altor vieţi. Consimţământul de a ne dona organele în cazul nefericit în care corpul nu ne mai poate susţine în viaţă este unul dintre cele mai generoase gesturi pe care le putem face”, arată reprezentanţii unităţii. 

Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti este un membru activ în cadrul Programului Naţional de Transplant alături de alte spitale din România acreditate pentru activitatea de recoltare de organe de la pacienţii aflaţi în moarte cerebrală.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite