Societate

articolul anterior articolul urmator

Premierul anunţă că fenomenele meteo periculoase nu au trecut

1
19 Jun 2021 19:54:09
Autor: News.ro
Inundaţii în judeţul Vrancea. FOTO: Arhivă
Inundaţii în judeţul Vrancea. FOTO: Arhivă

Premierul Florin Cîţu a transmis, sâmbătă, un mesaj după ce operaţiunea de salvare a celor 12 muncitori blocaţi de ape în judeţul Vrancea a fost finalizată cu success. Prim-ministrul anunţă, însă, că pericolul nu a trecut.

„Cele 12 persoane rămase izolate în judeţul Vrancea din cauza ploilor abundente au fost salvate şi sunt în afara oricărui pericol! Am fost cu toţii astăzi martori la o misiune complexă de salvare, în care autorităţile centrale şi locale au comunicat permanent, au găsit soluţii şi au coordonat eficient întreaga operaţiune, în scopul salvării de vieţi”, a scris sâmbătă, pe Facebook, Florn Cîţu.

Premierul a apreciat că „misiunea salvatorilor din ultimele două zile a fost grea, iar acest final fericit are la bază o coordonare eficientă şi integrată a tututor efectivelor însărcinate cu responsabilitatea de a interveni în situaţii de urgenţă”.

„La operaţiunea din această după-amiază, atât pompierii militari, cei voluntari, salvamontiştii, jandarmii din zona puternic afectată de inundaţii, cât şi salvatorii montani, chemaţi în sprijin, au reuşit, cu efort şi implicare, să găsească soluţii optime de salvare a oamenilor izolaţi, în siguranţă, fără a pune în pericol vieţile celor implicaţi. Fiind în permanentă legătură cu autorităţile competente în gestionarea acestor situaţii dificile, pot spune că pericolul nu a trecut, de aceea suntem nevoiţi să monitorizăm atent situaţia şi să intervenim rapid şi eficient, pentru a înlătura orice fel de situaţie nefericită care poate duce la pierderi de vieţi omeneşti”, a mai afirmat premierul.

Acesta a transmis mulţumiri tuturor celor care intervin pentru salvarea de vieţi: „Doresc să le mulţumesc tuturor salvatorilor, pompierilor, salvatorilor montani, piloţilor, voluntarilor, echipajelor medicale, pentru eforturile susţinute in sprijinul oamenilor aflaţi în suferinţă, în scopul salvării vieţii acestora”.

12 persoane, aflate într-o zonă forestieră, au rămas izolate, vineri, din cauza creşterii nivelului şi debitului râului Zăbala, fiind salvate abia sâmbătă.

Meteorologii au emis avertizări Cod portocaliu de ploi torenţiale, descărcări electrice, vijelii şi grindină, începând de sâmbătă de la prânz, în judeţele Bacău, Vrancea, Vaslui, Galaţi, Brăila, Buzău, Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa, Tulcea şi în zona de munte a judeţelor Suceava, Neamţ şi Argeş, în timp aproape tot restul ţării va fi sub Cod galben.

De sâmbătă seară, vor rămâne sub Cod portocaliu judeţele Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea şi zona de munte a judeţului Buzău, iar incidenţa Codului galben se va reduce şi ea.

Vezi şi: Pericol în mai multe localităţi din Vrancea, unde puhoaiele de apă fac ravagii FOTO VIDEO

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

vasîli fărdecai
19.06.2021, 20:55:41

Mare șî prețioasă informație o dat ” ce conține vaccinu”. Bine că o realizat șî ”iel” șî bode că avem inundății în colonia sigură. Rumânii votatori sunt fericiți. Au aflat dă la PM României că le-o crescut venitul cu 11 sau 12%dă se minunează șî ”iei” cum dă se urcă bănetul bereket pă cășîle lor precum apa dă la inundății. Bine că scăparăm dă mediocrități în Nov 2o19 șî vedem cu ochii dășchiși competența care se preumblă prin colonie. Brava fooorine, brava! Go fasîli, Go! ...că acu chiar că ești pă val și așteptăm să ni se ”întâmplă” lucruri dă nefăcut ...Go!

-4 (4 voturi)
Modifică Setările