Premierul olandez refuză să se pronunţe în legătură cu site-ul antiimigraţie al PVV

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Olandei, Mark Rutte
Premierul Olandei, Mark Rutte

Premierul olandez, Mark Rutte, a refuzat aseară să-şi exprime o poziţie în legătură cu iniţiativa partidului PVV de a crea un site unde cetăţenii țării pot să posteze plângeri despre est-europenii din Olanda.

”Nu ne vom exprima o poziţie, este vorba despre site-ul unui partid, nu site-ul guvernului”, a afirmat primul ministru olandez în faţa ziariştilor, cu ocazia unei deplasări la Biezenmortel (sud-estul Olandei).

Partidul olandez PVV, condus de Geert Wilders, având un discurs xenofob şi ultranaţionalist, a creat pe data de 8 februarie un site denumit ”Raportaţi-i pe central şi est-europeni”, unde olandezii pot depune plângeri legate de emigranții est-europeni. Chestionarul de pe site poate fi completat anonim. Olandezii post să relateze pe acest site şi cum şi-au pierdut locul de muncă în favoarea unui est-european, informează Agerpres.

Oficiali din statele est-europene şi unele partide politice din Olanda au cerut insistent premierului olandez să reacţioneze în faţa acestui demers al partidului PVV.

Citește și:

Comisia Europeană: Site-ul olandez anti est-europeni promovează intoleranţa. Nu putem lua nicio măsură. Depinde de Guvernul de la Haga

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite