Societate

articolul anterior articolul urmator

Preotul Necula, despre incendiul de la Notre Dame: Ceea ce se întâmplă în plan politic în Europa s-a văzut acum în faţa unui foc imens

1
16 Apr 2019 19:51:25
Autor: George-Andrei Cristescu

Părintele Constantin Necula a declarat că este solidar cu poporul francez, care trece prin momente dificile în urma incendiului de la Notre-Dame.

Într-o declaraţie pentru doxologia.ro, preotul şi-a manifestat speranţa că lumea va înţelege că „ceea ce se întâmplă în plan politic în Europa s-a văzut acum în faţa unui rug asupra valorilor creştine“.
 

„Ne aflăm în faţa unei răni sufleteşti pentru toată creştinătatea, nu doar pentru cea franceză, însă sper să se înţeleagă că ceea ce se întâmplă în plan politic în Europa s-a văzut acum în faţa unui foc imens, a unui rug asupra valorilor creştine. 

Nădăjduiesc că a supravieţuit Cununa Mântuitorului şi mă bucur din toată inima că atât parte din Altar, cât şi Crucea au rezistat focului. Acestea sunt lucrurile cele mai importante, de la care o biserică poate fi oricând reclădită. Notre-Dame e spaţiul în care şi în 1918, şi în 1940, pe când trupele germane se apropiau de Paris, poporul francez, indiferent de confesiunea sa, indiferent de atitudinea sa faţă de Biserică, s-a strâns ca să se roage pentru Franţa. Această ţară poate porni oricând de la un Altar şi de la o Cruce. E mai greu atunci când Crucea şi Altarul vor fi dărâmate. 

Dar dacă a rămas Crucea, înseamnă că Franţa merge mai departe. Oricum, de ieri-noapte spunem toţi «Je suis Notre-Dame». Va trebui să ne rugăm cu toţii să se restaureze una dintre marile colecţii de iubire şi de evlavie ale Europei creştine.”

Un incendiu devastator a mistuit în noaptea de luni spre marţi celebra catedrală Notre-Dame din Paris. Edificiul, ridicat acum aproape nouă secole, este unul dintre simbolurile capitalei franceze şi cel mai vizitat monument din Europa. După ore de lupte cu flăcările, brigăzile de pompieri mobilizate au reuşit marţi să stingă complet focul. Pagubele sunt însă incomensurabile, încă greu de evaluat, iar specialiştii spun că va fi nevoie de „decenii“ pentru a reclădi monumentul. 

Citeşte şi:
 
„Îngerul de la Notre-Dame“: un preot erou şi-a riscat viaţa pentru a salva Coroana cu Spini a lui Iisus
 
Primele imagini cu Notre-Dame desfigurată de flăcări. Se anunţă o anchetă complicată
 
Marile întrebări apărute după incendiul de la Catedrala Notre-Dame din Paris

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Nedelcu Steli
17.04.2019, 11:23:16

Ce treaba are politicul cu o biserica in flacari?!

Modifică Setările