Preşedintele CNAS: Peste 1.200 de pacienţi sunt pe lista de aşteptare la oncologie, ar fi nevoie de 15 milioane lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 1.200 de pacienţi sunt pe lista de aşteptare pentru obţinerea unor tratamente oncologice scumpe, valoarea acestora fiind de 15 milioane de lei, a declarat, marţi, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Cristian Buşoi.

„Sunt 5.200 de bolnavi cu cancer care primesc tratamente scumpe aprobate de către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. De asemenea, 1.200 de bolnavi sunt pe lista de aşteptare pentru a obţine un tratament scump. Pentru desfiinţarea listelor de aşteptare am avea nevoie de 15 milioane de lei”, a declarat Cristian Buşoi, într-o conferinţă de presă în care a prezentat principalele obiective ale mandatului său la CNAS.

Preşedintele CNAS a precizat că, înainte de a fi alocate fonduri suplimentare pentru programul de oncologie, vor fi revăzute protocoalele terapeutice, pentru a nu fi stimulată doar prescrierea anumitor produse.

Cristian Buşoi a mai spus că printre obiectivele prioritare în mandatul său sunt şi desfiinţarea listei de aşteptare pentru aprobarea tratamentelor oncologice prin suplimentarea bugetului alocat, taxa clawback şi registrul oncologic electronic.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite