Societate

articolul anterior articolul urmator

Preşedintele CNCD: Acum, că s-a terminat referendumul, este timpul să spunem stop discursului de ură şi manipulării!

3
7 Oct 2018 21:55:09
Autor: News.ro

Preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, Asztalos Csaba, face apel la raţiune, îndemnând oamenii să primească rezultatele referendumului cu smeranie şi cu respect pentru demnitatea umană a fiecărui cetăţean indiferent de opţiunea exprimată.

El spune că "este timpul să spunem stop discursului de ură şi manipulării", arătând că nimic nu se schimbă din punct vedere juridic, în condiţiile în care Constituţia nu permite nici acum căsătoria între persoane de acelaşi sex.
 
"Fac apel la raţiune, să primim rezultate referendumului cu smerenie şi respect pentru demnitatea umană a fiecărui cetăţean indiferent de opţiunea exprimată. Acum că s-a terminat referendumul este timpul să spunem stop discursului de ură şi manipulării! Rezultatul referendumului pentru revizuirea Constituţiei va avea multe interpretări şi comentarii, unele sau multe supuse manipulării! Exploatarea lor a şi început!", a scris duminică seară, pe Facebook, preşedintele CNCD.
 
El spune că nimic nu se schimbă din punct vedere juridic, în condiţiile în care Constituţia nu permite nici acum căsătoria între persoane de acelaşi sex şi că este nevoie de dialog raţional şi consens pe subiecte de interes comun pentru comunitate: "Nimic nu se schimbă din punct vedere juridic: Constituţia nu permite nici acum căsătoria între persoane de acelaşi sex! Datoria noastră este să limităm discursul de ură şi clivajele din societate. Avem nevoie de dialog raţional şi consens pe subiecte de interes comun pentru comunitate!".
 
Cele 18.662 de secţii de votare organizate în ţară s-au închis duminică, la ora 21.00, în cea de a doua zi a referendumului de modificare a Constituţiei în sensul redefinirii familiei.
 
Prima zi a referendumului s-a încheiat cu o prezenţă de 5,72%, la urne venind 1.046.583  de votanţi, în condiţiile în care numărul total de cetăţeni cu drept de vot înscrişi în Registrul electoral este de 18.950.674, care au putut vota la referendum în 18.662 de secţii organizate în ţară şi 378 în străinătate.
 
Prezenta la vot era de 18,87 la sută, numărul votanţilor fiind de 3.450.189 la ora 19.00, duminică, în cea de a doua zi a referendumului de modificare a Constituţiei în sensul redefinirii familiei, potrivit datelor transmise de Biroul Electoral Central (BEC).

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Nicu_4
7.10.2018, 22:06:06

pai nimeni nu are nimic cu habotnicii religiosi toata lumea are ceva cu majoritatea parlamentara care a girat acest circ inutil pt ca puteau sa nu aprobe efectuarea referendumului pe motiv ca nu afecta in nici un fel actualele prevederi din constitutie deci ca e inutil dar ei au preferat sa verifice ce aderenta mai au minciunile la electorat si s-a dovedit acu asteptam si rezultattul votului ca daca este 50/50 sau aproape deja nu prea inteleg ce viitor politic mai psd doar sa mai mareasca poate pensiile la toata lumea cu vreo 500 de lei ca sa aiba babele ce sa numere mai ales daca vine postarita si ii da pensia in bancnote de 1 leu

+3 (3 voturi)
Jos Comunismul
7.10.2018, 22:28:29

Sa-ti fie rusine tovarase! Cati bani ai luat de la PSD sa inchizi ochii la campania ILEGALA din zilele referendumului? Esti o rusine pentru acest consiliu! Esti vandut politic pana in maduva oaselor! Mi-e sila de fatarnici ca tine!

-1 (3 voturi)
Maria Anaana
7.10.2018, 22:36:47

Pai stiam ca acest lucru nu este legal, dar pentru ce a fost acest circ? S au mai spalat ceva bani sau organizatorii aveau alte asteptari?

+1 (1 vot)
Modifică Setările