Preşedintele Colegiului Medicilor: Când va trece această pandemie trebuie să găsim vinovaţi şi penal, pentru că au fost făcute nişte greşeli

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Coriu, preşedintele Colegiului Medicilor FOTO Facebook
Daniel Coriu, preşedintele Colegiului Medicilor FOTO Facebook

Preşedintele Colegiului Medicilor, Daniel Coriu, a spus că România are un număr foarte mare de decese şi că personalul medical este copleşit. El a subliniat că după ce pandemia ia sfârşit, trebuie găsiţi vinovaţi, nu doar moral, ci şi penal, „pentru că au fost făcute greşeli”.

„Când va trece de această pandemie, trebuie să găsim şi nişte vinovaţi, nu numai moral, ci şi penal, pentru că au fost făcute nişte greşeli. Cineva trebuie să răspundă, ca aceste greşeli să nu se mai repete. De ce nu s-a acţionat, pentru că tot ce facem noi acum trebuia făcut încă din vară? Cu paşaportul verde, care e o chestiune corectă, cu testarea obligatorie a personalului medical, cu vaccinarea personalului medical...Toate acestea sunt lucruri puteau fi făcute încă din vară, când s-a discutat la Guvern, la minister. De ce nu au avut curaj să le implementeze atunci?", a spus Daniel Coriu la RFI.

Medicul a precizat că ar trebui carantinate cateva oraşe şi că trebuie să se lupte mai mult în privinţa vaccinării oamenilor, acestea fiind măsuri care trebuie luate imediat. 

„Suntem într-o situaţie tragică. Spitalele sunt pline, nu mai avem unde pune pacienţii, iar boala se transmite. Noi trebuie să facem totul pentru a bloca transmiterea bolii, să vaccinăm oamenii şi să mai salvăm vieţi. Este o situaţie critică pentru România. Dacă cei care pot să facă ceva şi nu o fac, au o problemă", avertizează prof. Coriu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite