Iohannis i-a mulţumit lui Viktor Orbán pentru ajutorul oferit de autorităţile ungare pacienţilor români. Mesajul transmis de Palatul Victoria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos
FOTO: Inquam Photos

Preşedintele Klaus Iohannis a vorbit vineri cu premierul ungar Viktor Orbán pe tema transferului unor pacienţi bolnavi de COVID-19 la spitale din Ungaria, mulţumindu-i pentru ajutor. De asemenea, Guvernul a publicat pe pagina sa de Facebook un mesaj de mulţumire pentru statele care au răspuns solicitării ţării de ajutor în criza sanitară.

”Preşedintele României, Klaus Iohannis, a avut vineri, 15 octombrie 2021, o convorbire telefonică cu Prim-ministrul Ungariei, Viktor Orbán, la iniţiativa părţii române. Preşedintele Klaus Iohannis i-a mulţumit Prim-ministrului Viktor Orbán pentru ajutorul oferit de autorităţile ungare pacienţilor români, care reprezintă un gest de adevărată solidaritate europeană în aceste momente dificile ale pandemiei de COVID-19. Preşedintele României a apreciat în mod deosebit realizarea rapidă a transferului unor bolnavi de COVID-19, aflaţi în stare critică, pentru tratament în spitale din Ungaria, la Szeged şi Debrecen”, transmite Administraţia Prezidenţială.

Un număr de 50 de pacienţi cu COVID-19 urmează să fie transferaţi din România la spitale din Ungaria. Operaţiunea de transfer a început joi.

Guvernul României afirmă, după ce mai multe state au răspuns solicitării ţării noastre de ajutor în criza sanitară provocată de valul patru al pandemiei, că în aceste zile se văd, "mai mult ca oricând, beneficiile de a fi în Uniunea Europeană". "Solidaritatea ne aduce mai aproape", arată Executivul.

"Zilele astea vedem, mai mult ca oricând, beneficiile de a fi în Uniunea Europeană şi, în acelaşi timp, cât de important a fost că în anii trecuţi România a acordat ajutor umanitar altor state europene", a transmis Guvernul României, pe Facebook.

Conform sursei citate, până în prezent România a primit 5.200 de doze de anticorpi monoclonali (Italia), 50 de concentratoare de oxigen de 5 litri (Polonia), 200 de concentratoare de oxigen de 5 litri (Olanda).

"Urmează să primim: 8 concentratoare de oxigen de 10 litri şi 15 ventilatoare de transport (Danemarca), 12.700 anticorpi monoclonali  (Germania), 5.670 flacoane Tocilizumab (Elveţia), 200 de concentratoare de oxigen (Organizaţia Mondială a Sănătăţii). Solidaritatea ne aduce mai aproape. Mulţumim!", au arătat reprezentanţii Guvernului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite