Societate

articolul anterior articolul urmator

Preşedintele Societăţii Române de Epidemiologie: „E o datorie civică şi morală a părinţilor să-şi vaccineze copiii”

4
14 Apr 2019 17:59:55
Autor: Claudia Spridon
FOTO Adevarul
FOTO Adevarul

Preşedintele Societăţii Române de Epidemiologie, profesorul Doina Azoicăi, spune că părinţii au o datorie morală şi civică să-şi vaccineze copiii.

„E o datorie morală faţă de propriul lor copil să înţeleagă foarte bine care sunt beneficiile vaccinării, care sunt, bineînţeles, şi limitele vaccinării, şi, totuşi, să accepte că programele naţionale de vaccinare nu sunt împotriva omului, ci, dimpotrivă, sunt pentru a proteja o colectivitate şi face în aşa fel încât să avem posibilitatea să ţinem sub control nişte boli la care suferinţa există, chiar dacă este, să zicem, vorba de o evoluţie benignă”, a declarat Azoicăi, potrivit Agerpres. 
 
În opinia oficialului, ar fi potrivită o măsură prin care vaccinarea să fie obligatorie. 
 
„O măsură represivă poate să antreneze o reacţie paradoxală, mai ales în momentul de faţă. Dacă vorbeam acum 30 de ani, poate că nu era atâta opoziţie ca acum. Părerea mea este că dacă lucrurile evoluează în continuare aşa, soluţia nu este numai să încercăm să-i convingem, ci să găsim anumite modalităţi prin care să-i facem să respecte nişte reguli”, a explicat profesorul Azoicăi. 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Buda UlanBator
14.04.2019, 20:21:23

Asta arata ca UN COMUNIST INRAIT

+1 (3 voturi)
Comandor Gherghisan
14.04.2019, 22:25:05

„E o datorie civică şi morală a părinţilor să-şi vaccineze copiii” Asa este dragoste! Cu o conditie : Vaccinurile sa fie fabricate la Institutul Cantacuzino si nu importate sa-si ia Streinu Cercel comision.

Galeriu Crestinu
14.04.2019, 21:34:43

....doamna Preshedinte n-are decati sa se vaccineze daca vrea si cu tot neamul ei cu tot daca-i place asa de mult......pe noi sa ne lase-n pace in libertatea asta a noastra asa ingradita cat a mai ramas..... Inainte de 1989 aveam incredere si nu ratam nici un vaccin pentru ca erau fabricate in tara de specialistii nostri de la Institutul Pasteur.....nu ca azi de reptilienii zombie din slujba corporatiilor Pharma ucigase.... ...ne mai miram ca doar in cativa ani a crescut AUTISMUL infantil cu 50%....

-1 (3 voturi)
Dream Pervertor
15.04.2019, 07:51:10

...si Olivia Steer!

Modifică Setările