Societate

articolul anterior articolul urmator

Prima tranşă de vaccinuri pediatrice ajunge în ţară, marţi - 114.000 de doze de vaccin Pfizer. Mai mult de 3.000 de copii sunt programaţi pentru imunizare

1
24 Jan 2022 14:08:50
Autor: Lorena Mihăilă

Comitetul de coordonare a vaccinării a anunţat  că 114.000 doze de vaccin de la compania Pfizer BioNTech vor ajunge marţi în România.Serurile vor fi livrate pe cale aeriană şi vor sosi pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara.

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră.  
 
„Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă. Astfel, procesul de vaccinare a copiilor cu vârste între 5 şi 11 ani va începe la data de 26 ianuarie”, a transmis CNCAV.  
 
Dozele vor fi distribuite după cum urmează:  
 
- Centrul Naţional de Stocare Bucureşti: 42.000 doze;  
 
- Centrul Regional de Depozitare Braşov: 12.000 doze;  
 
- Centrul Regional de Depozitare Constanţa: 12.000 doze;  
 
- Centrul Regional de Depozitare Cluj: 12.000 doze;  
 
- Centrul Regional de Depozitare Craiova: 12.000 doze;  
 
- Centrul Regional de Depozitare Iaşi: 12.000 doze;  
 
- Centrul Regional de Depozitare Timişoara: 12.000 doze. 
 
„Reamintim că programarea se va efectua doar în centrele de vaccinare regăsite în platformă cu denumirea P_Ped, prin intermediul conturilor  părinţilor sau ale reprezentanţilor legali. La acest moment, în platforma de programare sunt configurate 220 cabinete de vaccinare pediatrice la nivel naţional”, a transmis CNCAV.  
 
Harta centrelor de vaccinare este disponibilă aici: https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/  
 
Schema de vaccinare a copiilor cu vaccinul Comirnaty este de 10 micrograme/doză (10 µg), la interval de 21 de zile. Administrarea fiecărei doze se efectuează intramuscular, similar celorlalte grupe de vârstă eligibile.  
 
Începând cu data de 13 ianuarie, cu sprijinul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, platforma electronică a permis programarea copiilor cu vârste între 5 şi 11 ani, iar până astăzi, 24 ianuarie - ora 08.00, au fost înregistrate 3.355 astfel de solicitări.  
 
Vaccinarea se poate realiza şi fără programare, prin prezentare directă în cabinetele centrelor de vaccinare dedicate copiilor sau în cabinetele medicilor de familie care au solicitat doze pediatrice, pe tot parcursul programului de lucru.  
 
 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Minus
24.01.2022, 17:04:32

Un caz exploziv este în prezent dezbătut cu înflăcărare pe rețelele de socializare: În Franța, un antreprenor bogat și în vârstă din Paris ar fi murit în urma unei injecții Corona. Acesta încheiase anterior polițe de asigurare de viață în valoare de milioane de euro în favoarea copiilor și nepoților săi, potrivit unui raport al presei. Deși vaccinarea este recunoscută ca fiind cauza decesului de către medici și de către compania de asigurări, aceasta din urmă nu plătește prima. Motivul invocat este ciocanul: efectele secundare ale înțepăturilor Corona sunt cunoscute și publicate. Decedatul a participat, așadar, la un experiment pe propriul risc! Asigurarea: Vaccinarea experimentală soldată cu moartea este egală cu sinuciderea Compania de asigurări și-a justificat refuzul de a plăti familiei prin faptul că utilizarea medicamentelor sau tratamentelor experimentale, printre care se numără și injecțiile Corona, sunt excluse în mod expres din contractul de asigurare. Procesul intentat ulterior de familie împotriva companiei de asigurări nu a avut succes. Efectele secundare au fost publicate – prin urmare, ești pe propriul risc Instanța și-ar fi motivat hotărârea astfel: „Efectele secundare ale vaccinului experimental sunt publicate, iar defunctul nu putea pretinde că nu le cunoștea atunci când s-a vaccinat în mod voluntar. Nu există nicio lege sau mandat în Franța care să-l oblige să se vaccineze. Prin urmare, moartea sa este, în esență, o sinucidere”. Din moment ce sinuciderea nu este acoperită de polița de asigurare, compania de asigurări s-a spălat pe mâini cu asta. Judecată Scandaloasă: Asumarea unui risc fatal este recunoscută în mod legal ca fiind sinucidere „Instanța recunoaște calificarea de către asigurător a participării la experimentul din faza a treia, a cărui inofensivitate nu a fost dovedită, ca fiind asumarea voluntară a unui risc fatal neacoperit de contract și recunoscută legal ca sinucidere, având în vedere efectele secundare anunțate, inclusiv decesul. Familia a făcut apel. Cu toate acestea, apărarea asigurătorului este acceptată ca fiind întemeiată și justificată din punct de vedere contractual, deoarece această asumare a unui risc fatal, dezvăluită public, este recunoscută din punct de vedere legal ca fiind o sinucidere, deoarece clientul a fost notificat și a fost de acord să își asume în mod voluntar riscul de moarte fără a fi obligat sau constrâns să o facă.” Mass-media rămâne tăcută Până în prezent, presa tradițională din Franța nu a relatat despre acest caz scandalos. Cazul ar fi fost publicat pe rețelele de socializare de către avocatul familiei, Carlo Alberto Brusa. Din păcate, nu au fost indicate surse sau documente judiciare, motiv pentru care autenticitatea raportului nu poate fi verificată în prezent. Cu toate acestea, redacția a primit o scrisoare de la o companie de asigurări austriacă care se referă la acest caz specific.

-15 (17 voturi)
Modifică Setările