Primaria Capitalei a acordat 2 milioane de euro pentru peste 3.000 de viitoare mamici. Cum pot fi accesaţi banii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevarul
FOTO Adevarul

Vouchere în valoare de aproape 2 milioane de euro pentru peste 3.000 de femei însărcinate din Bucureşti au fost acordate de Primăria Capitalei în prima lună de la debutul programului Voucher Materna Bucureşti.

Concret, de la demararea programului Voucher Materna Bucureşti, s-au depus 3000 de dosare şi au fost eliberate un număr total de 4600 de vouchere pentru mămicile aflate în săptămânile 24-42 de sarcină. Acest sprijin financiar se acordă oricărei femei cu vârsta de peste 18 ani, cu domiciliul stabil în Bucureşti de cel putin 6 luni sau viza de reşedinţă de cel puţin 6 luni în Bucureşti, la data depunerii cererii, după săptămâna a 10–a de sarcina şi care nu înregistrează datorii la bugetul local. 

Voucherele au fiecare câte o valoare de 1.000 lei, împărţite în tichete de câte 50 lei, şi se acordă de două ori, arată Primăria Capitalei. Un prim voucher, în valoare de 1.000 de lei, se acordă după procesarea cererii. Ulterior, după intrarea în a săptămâna a 24-a de sarcină, se acordă al doilea voucher, la cererea femeii gravide, notează un comunicat de presă. 

Fiecare gravidă beneficiază de vouchere în valoare de 2.000 lei, indiferent de numărul feţilor. În cazul sarcinilor gemelare, valoarea voucher-ului nu se dublează.

Ce servicii pot fi achiziţionate cu voucherul Materna

1. Orice serviciu medical necesar monitorizării sarcinii, din orice clinică publică sau privată, cu care societatea emiţătoare a voucher-ului are contract. Serviciul medical nu trebuie să fie neapărat de ginecologie-obstetrică.

2. Orice tratament medicamentos, inclusiv suplimente nutritive sau dispozitive medicale, din orice farmacie sau diferenţa dintre preţul de referinţă decontat de către CASMB şi preţul la raft.

Lista unităţilor este disponibilă pe site-ul www.dgas.ro.

Viitoarele mămici, aflate în săptămânile 24-40 de sarcină, mai au o lună la dispoziţie sa depună dosarul pentru a beneficia de ambele transe de vouchere. După 11 august, mămicile aflate în săptămânile 24-40 de sarcină care depun dosarele, primesc doar transa a doua de vouchere ( conform HCGMB nr. 260/2018).

Voucher-ul Materna a fost aprobat, la initiativa Primarului General, Gabriela Firea, prin Hotărârea CGMB nr. 260/2018 privind acordarea unui sprijin financiar, în valoare de 2.000 de lei, femeilor însărcinate din Capitală, pentru achitarea medicamentelor şi serviciilor medicale.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite