Primăria Capitalei interzice vânzarea câinilor şi pisicilor care nu au pedigree

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Capitalei interzice vânzarea câinilor şi pisicilor care nu sunt de rasă, a decis joi, în şedinţă, Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Proiectul se referă la comercializarea animalelor care provin din alte surse decât adăposturi sau crescătorii care oferă acte de origine (pedigree), astfel că cei care nu respectă aceste prevederi vor primi amenzi între 1.000 şi 3.000 de lei pentru persoanele fizice şi între 3.000 şi 5.000 de lei pentru persoanele juridice.

Consilierul general ALDE Tudor Ionescu a explicat că în acest fel este evitată vânzarea în pet-shopuri a unui animal sub eticheta unei rase, dar care în realitate nu are pedigree.

„Aşa este evitată vânzarea unui animal care nu este de rasă sub eticheta unei rase. Adică să nu scrie că este bichon, iar când creşte, stăpânul să vadă că de fapt nu este bichon”, a explicat Tudor Ionescu.

Proiectul de hotărâre s-a aflat în dezbatere publică pe site-ul municipalităţii în luna aprilie, însă consilierii generali din opoziţie au atras atenţia că proiectul nu a trecut printr-o comisie de specialitate înainte să fie introdus pe ordinea de zi suplimentară.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite