Societate

articolul anterior articolul urmator

Primarul nou ales i-a pus la muncă pe asistaţii social. Cum arată acum oraşul Marghita, Bihor - FOTO

40
2 Jan 2021 19:49:06
Autor: George-Andrei Cristescu
FOTO Facebook Marcel Sas Emil Adascalitii
FOTO Facebook Marcel Sas Emil Adascalitii

Marcel Sas-Adăscăliţii, noul primar din Marghita, Bihor, i-a pus pe asistaţii social să facă curăţenie în oraş. Edilul le-a spus că aceia care nu respectă programul de muncă va fi tăiat de pe lista cu ajutoare sociale.

În urma măsurii anunţate de primar, persoanele care beneficiază de ajutoare sociale şi sunt apte de muncă au adunat gunoaiele din parcurile oraşului, au măturat străzile şi parcările şi au curăţat şanţurile şi rigolele, potrivit eBihoreanul. 
 
”Beneficiarii de ajutoare sociale au lucrat în principal la curăţenie în zonele verzi din oraş. Am făcut un program strict pentru fiecare beneficiar, iar cei care nu l-au respectat suportă consecinţele. Dacă un asistat social are cinci zile pe lună de lucrat şi se prezintă doar în patru zile, pierde ajutorul social”, a declarat site-ul citat mai sus.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

40 Comentarii

Ionica Porumbel
2.01.2021, 19:54:25

orice minune ține maxim 3 zile

-5 (9 voturi)
GicaContra
2.01.2021, 20:36:49

Mda, baronul tipic... folosirea fortei de munca in mod ilegal. Deci a angajat oameni 5 zile pe saptamana, platiti sub salariul minim (fiindca primeau ajutor social, nu?) fara forme legale, fara forme de protectia muncii, fara asigurari sociale si fara pensie. Daca era corect, trebuia sa le faca forme de angajare si sa nu le mai dea ajutorul social. Angajatii primariei sau firmele platite sa faca asta ce-au facut? S-au uitat la asistatii sociali cum curata strada siau incasat banii? Cam asat vor sa faca... sa aduca marea parte a populatiei la stadiul de ajutor social si apoi sa-i foloseasca la munci dupa bunul plac.... azi pt un scop nobil - curatarea parcului - maine sa construiasca casa primarului.

-17 (25 voturi)
Serban Mihaila
2.01.2021, 19:57:08

Am trait s-o vad si pe asta.... Primar cu nume moldovenesc in inima Transilvaniei care, culmea, sa mai faca si treaba!

+2 (10 voturi)
J0369 Wollf
2.01.2021, 20:08:51

Va dati seama daca macar 25-30%dintre primari ar adopta aceasta masura cum ar arata tara asta...

+12 (16 voturi)
Pontus Euxinus
2.01.2021, 20:35:38

Va dati seama ca daca asistatilor sociali care sunt apti de munca (ca sunt si oameni asistati sociali care sunt bolnavi, si nu pot munci) le-ar trece prin caciula ideea ca daca ar pleca "afara" ar primi social gratis fara sa munceasca !! Dar probabil ca astia sunt saraci lipiti pamantului, si nu isi permit sa plece din tara

-3 (7 voturi)

Vezi toate comentariile (40)

Modifică Setările