Primele sancţiuni pentru Spitalul din Reşiţa, după apariţia imaginilor cumplite din secţia COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Ministerul Sănătăţii a anunţat miercuri, 2 decembrie, că Inspecţia Sanitară de Stat a aplicat primele sancţiuni în cuantum de 18.400 lei reprezentanţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa, după prima zi de control în această unitate.

Astfel că inspectorii sanitari l-au sancţionat pe managerul unităţii cu o amendă în valoare de 10.000 lei, pentru neefectuarea periodică sau după necesitate a lucrărilor de igienizare şi reparaţii a clădirilor sanitare, deşi lucrările de igienizare se aflau în planul de conformare asumat de manager cu termen decembrie 2020, potrivit unui comunicat al MS.

De asemenea, şi asistenta şefă a secţiei de Pneumopftizilogie, asistenta şefă a secţiei de boli infecţioase şi una dintre infirmierele unităţii sanitare au fost sancţionate cu câte 2.000 lei fiecare pentru nerespectarea precauţiunilor universale şi a protocoalelor de lucru de către personalul medical şi auxiliar. 

Iar o altă asistentă medicală care activează în cadrul secţiei de boli infecţioase a fost sancţionată cu 2.400 lei pentru gestionarea necorespunzătoare a deşeurilor medicale periculoase rezultate din activităţi medicale.

Iar aţiunea de control va continua şi în zilele următoare, echipei de la nivelul local i se va alătura o echipă din cadrul Ministerului Sănătăţii.

Acţiunile de control ale ISS, solicitate de Ministerul Sănătăţii, au avut loc deoarece în această dimineaţă, pe reţele de socializare au apărut o serie de imagini cu pacienţii cu COVID-19 care ajung la Spitalul Judeţean din Reşiţa şi care sunt trataţi în condiţii inumane. Mai multe imagini din spital, greu de privit, aratau dezastrul din cea mai mare unitate medicală a judeţului Caraş-Severin. 

Paturi murdare, pacienţi dezbrăcaţi care se târăsc pe hol, un mort ţinut în salon învelit în sac, toalete infecte, porumbei care intră în saloane. Sunt scene surprinse în Spitalul Judeţean Reşiţa şi postate pe Facebook. 

Managerul unităţii medicale, Alina Stancovici, recunoaştea dezastrul, dar ridica din umeri.

„Într-adevăr, imaginile nu sunt dintre cele mai frumoase. Trebuie precizat că acestea au fost surprinse pe secţia de pneumologie. Acolo unde este clădirea destinată tratării pacienţilor pozitivi. Clădirea în sine este o clădire degradată. Dacă de 30 de ani nu s-au făcut investiţii, vă puteţi da seama ce condiţii oferă”, a declarat Alina Stancovici pentru observatornews.ro.

De altfel, Ministerul Sănătăţii a anunţat, tot astăzi, că va demara un control şi la Direcţia de Sănătate Publică Caraş Severin pentru a verifica modul în care reprezentanţii acestei instituţii şi-au îndeplinit atribuţiile de serviciu în acest caz.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite