Principesa Margareta, mesaj după tragedia de la Caracal: Să privim femeia de lângă noi aşa cum ne privim pe noi înşine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Principesa Margareta

Custodele Coroanei, Principesa Margareta, a postat luni un mesaj oficial pe pagina de Facebook în care a condamnat violenţa asupra fetelor şi femeilor şi în care a transmis gânduri de compasiune familiilor celor două fete care au fost răpite şi ucise de Gheorghe Dincă.

„De câteva săptămâni, suntem împreună martori la tragedia tinerelor Alexandra Măceşanu şi Luiza Melencu. Gândurile şi compasiunea noastră se îndreaptă către familiile îndurerate. 

Tragedia lor nu este, din nefericire, unică. Zeci de mii de femei şi fete din întreaga ţară trec anual prin experienţe pline de cruzime, atât acasă cât şi în spaţiul public, iar nenumărate altele se confruntă zilnic cu misoginismul şi cu discriminarea pe bază de gen. Atunci când semnalează abuzurile, multe dintre ele se lovesc de desconsiderarea victimei, cauzată atât de prejudecăţi, cât şi de sărăcia din sistemul care ar trebui să le ofere protecţie şi ajutor”, a postat Majestatea Sa, Custodele Coroanei. 

Principesa Margareta condamnă cu fermitate violenţa de orice fel împotriva femeilor şi fetelor. „Ea nu face nicio cinste naţiunii noastre. Suntem încă la primii paşi în combaterea ei, iar pentru reuşită avem nevoie de consolidarea, în egală măsură, a sistemului de protecţie al statului şi a structurilor societăţii civile. Mai presus de toate, educaţia, nu doar a tinerilor, ci şi a adulţilor, este absolut necesară, atât pentru conştientizarea problemei, cât şi pentru deprinderea metodelor de prevenţie şi reacţie la violenţa din jurul nostru – nu doar să putem observa, ci şi să luăm atitudine”, a spus aceasta. 

Custodele Coroanei a mai precizat că familia regală are o serie de iniţiative care promovează drepturile femeilor şi conştientizarea problemelor cu care acestea se confruntă în România şi îi roagă pe oameni să reacţioneze atunci când sunt martori la violenţă asupra femeilor. „În mod special, discriminarea pe bază de gen este puternic înrădăcinată în România, ca şi, din nefericire, în multe alte ţări ale lumii. Vă invit pe fiecare să vă alăturaţi acestui demers prin gesturi simple, dar profunde: să privim femeia de lângă noi aşa cum ne privim pe noi înşine; să reacţionăm atunci când credem că este victima unui abuz; să întrebăm atunci când credem că nu îi este bine”, a conchis Principesa. 

   

              

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite