Societate

articolul anterior articolul urmator

Prinţul Nicolae a dezvăluit în premieră culisele îndepărtării sale din Casa Regală a României: „Am fost primit în biroul în care bunicul meu a fost forţat să abdice“

85
30 Jan 2019 21:49:22
Autor: Cezar Pădurariu
Prinţul Nicolae al României FOTO Eduard Enea
Prinţul Nicolae al României FOTO Eduard Enea

Nicolae al României a acordat un interviu publicaţiei elveţiene L'Illustré, în care a vorbit despre viaţa sa şi a dezvăluit în premieră culisele dezmoştenirii sale.

Interviul din L'Illustré a fost realizat în localitatea elveţiană Geneva, acolo unde Prinţul Nicolae al României se află împreună cu soţia sa, Ana-Maria de Roumanie, şi a fost publicat pe 27 ianuarie.

Nepotul Regelui Mihai a vorbit pe larg despre viaţa sa şi a detaliat în premieră momentul care a condus la retragerea titlului de principe al României şi excluderea din linia de succesiune la tron, printr-un decret al Casei Regale a României, în august 2015.

Avocaţii lui Nicolae au declarat ulterior că n-au văzut niciodată documentul oficial care ar fi fost parafat de Regele Mihai, aflat la vremea respectivă în Elveţia, grav bolnav. Până în acest moment, nu este clar dacă fostul suveran al României şi-a pus semnătura pe actul de revocare, aşa cum au declarat oficiali ai Casei Regale.

"N-am primit niciodată o explicaţie credibilă din partea familiei mele. Decizia a fost luată fără să fiu informat, în timp ce mă aflam în vacanţă în Croaţia. Am fost convocat la Bucureşti şi am fost primit în biroul în care bunicul meu a fost forţat să abdice în 1947, de către mătuşa mea, unchiul meu şi un membru al cabinetului. Am primit o copie a deciziei fără niciun cuvânt drept explicaţie. N-am văzut niciodată actul original şi nici n-am mai putut să vorbesc cu bunicul meu până la sfârşitul vieţii sale. În mod evident, am fost şocat", a declarat Nicolae al României în cadrul interviului.

Reprezentanţii Casei Regale au declarat ulterior că au decizia a fost luată din cauza incompatibilităţii morale a principelui cu rigorile cerute de această titulatură. Ulterior, au fost mediatizate zvonuri lansate de o fostă parteneră a tânărului care a pretins că a născut un copil din relaţia extraconjugală.

Jurnaliştii de la L'Illustré mai scriu că Principesa Margareta, mătuşa lui Nicolae al României, n-a răspuns solicitărilor de a acorda un punct de vedere în această chestiune.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

85 Comentarii

Alecu Alecu
30.01.2019, 22:01:24

Lucratură a Alteței Sale Securiste Radu Duda de Bahlui și a consoartei. Nu mai exista casa regala, ci doar niste târâturi care si-au dat mâna cu mafia ca sa suga de la buget cât mai mult.

+16 (34 voturi)
Richard Kimble
30.01.2019, 22:05:20

Nicule, Cum noi suntem republica, nici tu nu ai pierdut nimic pe aici, asa ca poti sa te intorci in Elvetia natala, ca te sunam noi, cand va fi nevoie de tine. Nu lasa telefonul, ca ni-l da bunicul tau. Cum ne-a dat inapoi si averea cu care a fugit din tara...

+2 (22 voturi)
Utilizator Adevărul
30.01.2019, 22:14:52

Comentariu considerat abuziv.

Codruta=Tepes
30.01.2019, 22:31:13

@Richard Kimble Ia uite-l si pe frustratul trol PZD-ist care o face pe Halep "Shrek" pleznind de ciuda ca el e nimeni in drum si ea e cineva, acum vorbeste cu "Nicu" pe forumuri! Ar fi de ras daca n-ar fi de plans... Apropo, ai aflat cat e halatu'? Pentru tine este gratis, la fel ca haloperidolul.

+2 (16 voturi)
Vasile Naftuli
30.01.2019, 22:44:00

Nicolae „al” României?! Voi suteți cu gândul aiurea?

+6 (16 voturi)

Vezi toate comentariile (85)

Modifică Setările