Societate

articolul anterior articolul urmator

Probleme pentru românii care au vrut să se programeze pentru vaccinare: „Surpriză, nu exişti în platformă, nu există rubrică pentru tine”

2
16 Jan 2021 13:57:11
Autor: Afrodita Cicovschi
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Mulţi pacienţi cu boli cronice care au încercat să se programeze pentru vaccinarea împotriva COVID-19 în prima zi în care s-a dat drumul la înscrierile pentru etapa a doua nu au reuşit să facă acest lucru, a explicat pentru HotNews.ro Rozalina Lăpădatu, preşedintele Asociaţiei Pacienţilor cu Afecţiuni Autoimune şi vicepreşedintele Alianţei Pacienţilor Cronici din România.

Potrivit acesteia, motivul invocat a fost fie că s-a blocat platforma, fie din cauză că, deşi suferă de ani de zile de o boală cronică, platforma nu le-a permis să se înscrie în etapa a doua a campaniei de vaccinare, scrie Hotnews
 
"Un fâs" - astfel descrie Rozalina Lăpădatu debutul înscrierilor pentru etapa a doua a vaccinării, în care, teoretic, au dreptul să se înscrie persoanele cu vârsta peste 65 de ani, pacienţii luaţi în evidenţă cu o boală cronică şi angajaţii din domenii esenţiale, cheie.
 
Rozalina Lăpădatu descrie experienţa prin care au trecut în ultima zi mulţi bolnavi cronici care au încercat să se înscrie la vaccinare:

"Eşti bolnav cronic, ţi-ai mâncat nervii ca să-ţi faci cont în platformă, ai încercat de cel puţin 10 ori până când ai prins momentul când funcţiona, ai introdus toate datele cerute, toate codurile primite pe telefon, te-ai bucurat şi ai răsuflat uşurat. Apoi ai aşteptat cu nerăbdare ora 15:00 ca să poţi în sfârşit să te programezi, dar surpriză, tu nu exişti în platformă, pentru că nu există rubrică pentru tine. Minunata platformă îţi verifică CNP şi te anunţă că eşti tânăr şi vioi deci ne vedem în etapa 3.”
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Aspida
16.01.2021, 14:17:47

. IT-iștii de la STS nu au minte lucidă dacă au gândit «îmbârligat» o chestie cu «platformă» … etc. Câtă vreme te legitimezi cu CNP, era suficient să fie interconectate rețelele informatice pentru ca «paltforma» să aibă acces la datele de sănătate ale pacientului, fără a mai fi sâcâit cu n-șpe pași de parcurs… chestia asta se poate realiza cvsai-instantaneu… DACĂ se vrea! puah! ♒️ 🐵

-7 (13 voturi)
elfu
16.01.2021, 17:26:35

si daca sunt in stare...

-6 (8 voturi)
Modifică Setările