Procedură în premieră naţională la Spitalul Militar din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevarul
FOTO Adevarul

Medicii de la Spitalul Militar Central din Capitală au făcut o procedură chirurgicală în premieră naţională. Aceştia au implantat un dispozitiv prin care au redus aritmiile ventriculare maligne asociate insuficienţei cardiace avansate în cazul unui pacient de 68 de ani.

Concret, bărbatul a fost supus unei intervenţii în clinica de Cardiologie, având diagnosticul de insuficienţă cardiacă avansată, care se manifesta clinic prin oboseală la eforturi minime, dispnee la rapaus. 

Echipa care a făcut intervenţia a fost formată din Mihai Dumitraşcu, medic primar chirurgie vasculară, Tudor Păduraru, medic primar ATI, şi Silviu Dumitrescu, medic primar Cardiologie, şef Secţie Cardiologie 1.

„Dispozitivul este o soluţie terapeutică inovativă, care are ca obiectiv restabilirea echilibrului sistemului nervos vegetativ prin reducerea suprastimulării simpato-adrenergice care apare în insuficienţa cardiacă şi constituie un mecanism important de progresie a bolii. Implantul dispozitivului are ca obiectiv ameliorarea simptomelor de insuficienţă cardiacă prin îmbunătăţirea performanţei cardiace şi reducerea riscului de apariţie a aritmiilor ventriculare maligne asociate insuficienţei cardiace, factor care poate conduce la moartea subită cardiacă de cauză aritmică, aceasta reprezentând una dintre principalele modalităţi de deces în cazul acestor pacienţi”, se arată într-un comunicat de presă al Spitalului Militar Central. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite