Societate

articolul anterior articolul urmator

Proceduri noi de eliberare a Paşaportului COVID. Jurma: O soluţie excelentă pentru cei care se plâng că au anticorpi, dar nu pot fi incluşi în certificatul verde

23
10 Nov 2021 20:51:13
Autor: Valentin Bolocan
Israelienii care au trecut prin COVID-19 vor obţine certificat verde pe loc la vaccinarea cu o singură doză
Israelienii care au trecut prin COVID-19 vor obţine certificat verde pe loc la vaccinarea cu o singură doză

Israelienii vor putea, în premieră, să obţină un certificat de recuperare după COVID-19, chiar dacă oficial nu au fost testaţi pozitiv la noul coronavirus, după ce autorităţile sanitare locale au schimbat procedura de eliberare a documentului.

Potrivit noii politici, persoanele care au avut boala, dar nu au fost testate pozitiv oficial, vor putea să dovedească prezenţa anticorpilor în sânge printr-un test serologic specific, cunoscut drept „N”. Cu rezultatele testului serologic, vor putea primi un Certificat Verde cu o singură doză de vaccin, indiferent de cât timp a trecut de la inoculare. 

Cercetătorul Octavian Jurma laudă iniţiativa autorităţilor israeliene şi susţine că vine în sprijinul celor care au fost netestaţi oficial, dar au trecut prin COVID-19. 

„Iată că avem o soluţie excelentă şi foarte rezonabilă pentru cei care se plâng că au anticorpi dar nu pot fi incluşi în certificatul verde pentru că nu au putut sau nu au vrut să îşi declare infectarea. Astfel, cei care au anticorpi pot dobândi imediat după vaccinare validarea certificatului verde şi nu mai trebuie să aştepte nici măcar cele zece zile minim necesare pentru cei care se vaccinează cu Johnson&Johnson. Astfel, Certificatul verde poate să funcţioneze pe principii europene pentru vaccinaţi, vindecaţi şi testaţi. Certificatul verde devine un certificat de responsabilitate socială pentru că toţi românii responsabili se pot conforma indiferent dacă doresc sau nu să se vaccineze”, mai susţine cercetătorul.

Autorităţile de la Sofia au luat o măsură oarecum similară, dar care oferă numai o „libertate” temporară a celor care au avut COVID-19, dar nu au fost testaţi oficial. Astfel, în Bulgaria se va introduce Certificatul verde şi pentru persoanele care nu sunt vaccinate şi nu sunt înregistrate în statistica celor trecuţi prin boală, dar care au în sânge anticorpi neutralizanţi împotriva coronavirusului SARS-CoV-2. Certificatele pentru cei care dovedesc printr-o analiză de sânge că au un nivel al anticorpilor IgG de cel puţin 150 BAU/ml vor fi eliberate începând de joi. Aceste certificate au o valabilitate de 90 de zile şi pot fi folosite numai pe teritoriul bulgar.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

23 Comentarii

Constantine Constantine
10.11.2021, 21:00:39

Cit timp vaccinatii se reinfecteaza la greu,certificatul verde este inutil.E drept ca vaccinarea ii ajuta sa faca forme mai usoare dar prin reinfectare ei transmit virusul.Iar incarcatura virala e identica ca la un infectat nevaccinat.Chiar dl Jurma a emis o teorie prin care un singur infectat va transmite boala si in doua luni se ajunge la 390000 de infectati.Din pacate, a avut dreptate.

-11 (31 voturi)
Pesach Horovitz
10.11.2021, 21:19:39

nu e nicio dovada ca vaxxarea ii ajuta in vreun fel.

-13 (31 voturi)
Nastase T Ovidiu
10.11.2021, 21:20:42

Certificatul verde nu este ptr calatoriile interstatale? Ce sustine rromul asta de jurma?

-21 (31 voturi)
Cody F. Rocco
10.11.2021, 21:04:34

Sa fie implementat si la noi! ...imediat ce ajungem cu vaccinarea la 85% sau cat or avea israelienii, de-si permit experimente.

+10 (22 voturi)
Fil Bert
10.11.2021, 21:16:44

S-a plictisit ruminu' de chiuveta, acum vrea sa falsifice si certificate de anticorpi.

+14 (20 voturi)

Vezi toate comentariile (23)

Modifică Setările