Societate

articolul anterior articolul urmator

Procurorule, dacă ai ajunge la mine la interviu...

12
29 Jul 2019 10:43:33
George Butunoiu

Aud din întâmplare un procuror vorbind în televizor despre fetele omorâte la Caracal. Era unul venit de la Bucureşti, procuror şef pe la ICCJ sau aşa ceva. Oricum, era prezentat ca ceva mare.

Întreabă un reporter: Domnule procuror, aveau poliţiştii dreptul să intre în casa criminalului şi fără aprobare de la procuror? Procurorul pare foarte surprins de întrebare, probabil că nici nu se gândise la ea. Cugetă, se scărpină, se uită în stânga, se uită în sus, aaaa, hmmm, aaaa, şi după aceea îl străfulgeră o idee: Să ştiţi că în România constituţia e suverană, îi garantează cetăţeanului dreptul la viaţă şi la protecţie. Deci da, Constituţia le dădea dreptul să intervină ca să îi garanteze acest drept!

M-am dat mai aproape de televizor, m-am uitat mai cu atenţie la el. Tinerel, cred că mai avea câţiva ani până la pensia aceea a lor de pe la 40 de ani. Deci, domnule procuror, aşa se fac lucrurile la voi, acolo? Intrau sau nu în funcţie de ce scrie în Constituţie? Trebuie să aibă fiecare poliţist câte o constituţie în geantă şi înainte să intervină undeva, să o studieze şi să decidă ce face?

Păi în constituţie scrie multe. De pildă, că statul garantează dreptul oricărei persoane la un mediu înconjurător sănătos şi echilibrat ecologic. Intră poliţistul fără mandat de la procuror ca să închidă vanele de la Arpechim fiindcă are impresia că nu e un echilibru ecologic bun acolo? Şi, ţinându-ne cu mâna de firul argumentaţiei dumitale, înseamnă că un poliţist ar putea să vină cu un om de mână şi cu constituţia în cealaltă, tot fără mandat de la procuror, să mă oblige să-l bag pe cetăţean la concert la Atheneu, fiindcă accesul la cultura îi este garantat, nu?

Dar articolul 47, cel care garantează cetăţenilor un nivel de trai decent? Oricum, acesta e cel mai cool dintre toate, de departe. Ce poate să facă un poliţist, fără mandat de la procuror, când e sesizat de un om amărât că are un nivel de trai indecent? Aici să te văd, domnule procuror şef!

Să ne imaginăm că ai fi venit la mine la interviu, domnule procuror, şi ai fi dat răspunsul acesta. Pentru ce job crezi că aş fi scris că poţi fi recomandat?

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

12 Comentarii

Alfa Omega
29.07.2019, 11:00:45

In acest caz sa inregistrat o cumulare de incompetenti sau mai bine zis o recidiva a incompetentelor deoarece criminalul era deja la cel putin a doua victima. Si apoi de ce sa intrebi procuratura daca politia putea interveni dupa capul ei , pt ca prcuratura nu avea politia in subordine ? Procuratura si politia sunt institutii separate mandatul de perchezitie este dat de un judecator, nu de un procuror !

+4 (4 voturi)
Marcel Panciu
29.07.2019, 11:20:56

Un tip emblematic pentru aceasta categorie ahtiata dupa putere si privilegii, indivizi care suspina cu nostalgie dupa vremurile "protocoalelor", cind le "rezolva" SRI-ul cazurile si le dadea sentintele in plic, lor neraminindu-le de facut decit sa-si numere banii (extrem de multi, din salarii si bonusuri nesimtite) si anii (extrem de putini) pina la pensie.

+2 (4 voturi)
Targeted Individual5
29.07.2019, 11:41:13

Prima operatie a umarului drept a fost compromisa, umarul arata mai rau decat in cazul leziunii initiale. Leziune initiala a fost o treime din circumferinta capsulei. M-au f?!?! in timpul recuperarii iar la a doua operatie s-a constatat ca ruptura nu doar nu se vindecase, ci ajunsese la jumatate din circumferinta capsulei. Umarul stang se simte exact la fel, ca si cum operatia nici nu s-ar fi facut. Raspundeti la niste intrebari simple: Care e explicatia? Ce se petrece acolo in interiorul lor? Care este cauza? Ce aveti de gand sa faceti din mine? De teroarea la care ma supun macinandu-mi articulatiile si reducandu-ma la o persoana cu handicap, incapabila de munca ce parere aveti? Ma otravesc in continuare, chiar si dupa a doua operatie. Nu le pasa daca o vor strica si pe asta.

+2 (4 voturi)
of of
29.07.2019, 14:25:56

Hodoronc tronc. Tipic recrutorului care crede că are idei.

+4 (4 voturi)
Alexandre
29.07.2019, 22:15:31

Imaginatie narcisista. Procurorii nu aplica pentru "interviuri". Ei iau "interviuri". Sper ca sesizati diferenta .

+3 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (12)

Modifică Setările