Societate

articolul anterior articolul urmator

Alexandru Rafila explică de ce trebuie să stăm acasă de Paşte: „Numărul de cazuri se triplează în câteva zile“

2
8 Apr 2020 18:11:49
Autor: Daniela Serb
Prof.dr. Alexandru Rafila, şeful Societăţii Române de Microbiologie Foto: Eduard Enea
Prof.dr. Alexandru Rafila, şeful Societăţii Române de Microbiologie Foto: Eduard Enea

Prof.dr. Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, a vorbit la Digi24 de ce e nevoie să stăm acasă de Paşte, anul acesta.

„O să ajungem la un vârf de îmbolnăviri care poate să fie undeva foarte sus şi să existe probleme foarte serioase în ce priveşte capacitatea de a acorda asistenţă medicală unui număr foarte mare de pacienţi într-un timp foarte scurt. În medie, o persoană infectată poate transmite infecţia la alte trei persoane. Gândiţi-vă că numărul de cazuri se triplează în câteva zile şi lucrul acesta pune o presiune incredibilă pe sistemul de sănătate, mai ales dacă vorbim de persoane vârstnice, pentru că reunirea familiilor, de Paşte, poate să afecteze în primul rând persoanele vârstnice”, a spus Alexandru Rafila.
 
„Şi atunci situaţia asta oarecum privilegiată pe care o are acum România, cu un număr relativ mic de decese şi de persoane cu vârsta de peste 70 de ani care sunt afectate se poate schimba brusc şi să ne aducă într-o zonă de pericol maxim, cum a fost de exemplu în Lombardia”, a explicat el.
 
„Cei care se întorc trebuie să înţeleagă că limitarea intrării în ţară e esenţială pentru a nu răspândi boala în comunitate. Aceste reglementări privind carantina nu fac altceva decât să vină exact în această întâmpinare a unei nevoi de sănătate publică. Nu e o reglementare împotriva cuiva, ci, dimpotrivă, e menită să salveze multe îmbolnăviri şi mai ales multe vieţi”, a spus el.
 
Rafila a amintit că toţi cei care vin din zonele roşii intră automat în carantină pe o perioadă de 14 zile.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Klaus Ciochannis
8.04.2020, 19:58:13

Principalele focare de infecție din România sunt spitalele, nu bisericile. Avem voie la spital, dar la biserică, nu? Dacă virusul se împrăștie prin spitale, de ce nu închideți spitalele? Noaptea de Sfintele Paști ați putea lăsa oamenii să meargă să ia lumină de la biserică: acum toți au măști și știu să păstreze distanța. Interdicția este absurdă.

0 (6 voturi)
Utilizator Adevărul
9.04.2020, 06:36:54

Comentariu considerat abuziv.

Modifică Setările