Societate

articolul anterior articolul urmator

Prof.dr. Emilian Popovici: Toate trei subvariantele Omicron au capacitatea de a evita parţial anticorpii neutralizanţi

25
31 Jan 2022 20:26:10
Autor: Daniela Serb
Prof.dr. Emilian Popovici este vicepreşedintele Societăţii Române de Epidemiologie Foto: Arhivă
Prof.dr. Emilian Popovici este vicepreşedintele Societăţii Române de Epidemiologie Foto: Arhivă

Prof.dr. Emilian Popovici, vicepreşedintele Societăţii Române de Epidemiologie, a explicat că toate cele trei mutaţii ale variantei Omicron se află sub lupa specialiştilor. Ce se ştie până acum despre ele.

”SARS CoV 2 are o capacitate foarte ridicată de a produce noi variante şi aceasta proprietate a virusului s-a observat încă de la începutul pandemiei asa cum se observa şi in prezent legat de subvariantele Omicron. Se pare că “rădăcina “ grupului de subvariante Omicron a apărut în luna martie 2021 ca un precursor al menţionatelor subvariante care de fapt sunt în număr de trei : B.A 1, B.A 2 şi B.A 3, care au 39 de mutaţii comune şi pe care le diferenţiază faptul ca B.A 1 are 20 de mutaţii adiţionale, B.A 2 are 27 de mutaţii adiţionale, iar B.A 3 are 13 mutaţii adiţionale”, a explicat specialistul pentru Adevărul.  
 

Subvarianta B.A 3, în fază incipientă

Dintre cele 39 de mutaţii apărute la precursorul Omicron, a mai spus universitarul, majoritatea sunt localizate la nivelul proteinei Spike. ”Acest aspect justifică atât transmisibilitatea crescută, cât şi capacitatea de a evita parţial anticorpii neutralizanţi. Toate aceste subvariante se caracterizează prin transmisibilitate foarte crescută, dar printr-o patogenicitate (capacitate de a genera forme grave de boală) semnificativ mai scăzută faţă de variantele precedente.

Varianta  B.A 1 a fost detectată în majoritatea ţărilor lumii unde este şi dominantă , B.A 2 nu este încă atât de răspândită, dar a devenit dominantă faţă de B.A 1 în Danemarca, Nepal şi Filipine, iar B.A 3 încă este într-o fază incipientă de răspândire”. 
 

Cum se explică relaxarea introdusă de danezi de la 1 februarie

”Toate aceste subvariante sunt sub investigare şi cu siguranţă în perioada următoare vor apărea noi informaţii legate de ele. Cu toate cele menţionate anterior, Danemarca care este una dintre ţările în care B.A 2 a devenit dominantă, a anunţat prin vocea primului ministru Mette Frederiksen că deşi numărul de infecţii cauzate de B.A 2 este în creştere, pentru că numărul de internări şi numărul de decese nu s-au modificat semnificativ, Danemarca va putea renunţa la măsuri începând cu 1 februarie!”
 
Cărui fapt se datorează aceasta veste bună pentru danezi? ”Este evident că se datorează faptului că 82% dintre danezi sunt vaccinaţi complet cu 2 doze de vaccin, iar 50% dintre aceştia au şi a 3-a doza booster! Iată că cei care au înţeles că vaccinarea este calea de a evita formele grave şi decesele, au o uşă destul de larg deschisă spre o viaţă normală sau oricum foarte apropiată de normalitate”. 
 
”Pentru cei care nu au înţeles acest lucru vom vedea ce va fi în perioada următoare. Oricum, în absenţa unei acoperiri vaccinale comparabile cu cea a danezilor, respectarea măsurilor de acum foarte cunoscute de populaţie rămâne de actualitate!”, a conchis universitarul. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

25 Comentarii

Christina Schulz
31.01.2022, 20:36:15

Când l-am găsit pe Dr.Ogaga, aveam o nevoie disperată să-l aduc înapoi pe fostul meu iubit. M-a părăsit pentru o altă femeie. S-a întâmplat atât de repede și nu am avut niciun cuvânt de spus în această situație. M-a părăsit după 3 ani fără nicio explicație. Îl contactez pe Dr.Ogaga prin contactul său și El mi-a spus ce trebuie să fac înainte să mă poată ajuta și am făcut ce mi-a spus, după ce i-am oferit ceea ce și-a dorit, a făcut o vrajă de dragoste pentru a ne ajuta să ne întoarcem împreună. La scurt timp după ce și-a făcut vraja, iubitul meu a început să-mi trimită din nou mesaje și s-a simțit îngrozitor pentru ceea ce m-a supus. A spus că am fost cea mai importantă persoană din viața lui și știe asta acum. Ne-am mutat împreună și el a fost mai deschis față de mine decât înainte și a început să petreacă mai mult timp cu mine decât înainte. De când m-a ajutat dr. Ogaga, partenerul meu este foarte stabil, fidel și mai aproape de mine decât înainte. Recomand cu caldura Dr.Ogaga oricui are nevoie de ajutor. E-mail: ogagakunta@gmail.com

-9 (9 voturi)
Groza Carmen
31.01.2022, 20:47:34

S-a ars AUR băieți - sponsorizat din fonduri obscure... Cum e articolul, așa și comentariile. https://adevarul.ro/news/politica/banii-aur-lista-cotizantilorridica-semne-intrebare-fost-principalii-donatori-nereguli-privind-fondurile-date-partid-1_61f6ad855163ec427153cb3d/index.html?utm_source=widget&utm_medium=website&utm_campaign=topdesktop

-10 (14 voturi)
Călugărul
31.01.2022, 21:09:25

„după ce i-am oferit ceea ce și-a dorit, a făcut o vrajă de dragoste pentru a ne ajuta să ne întoarcem împreună.” Limba română are de multe ori două sensuri de înțelegere. „după ce i-am oferit ce ... și-a ... dorit!” Putem înțelege ce dorim noi de-aici, nu? Și, auzi : „a făcut o vrajă de dragoste, pentru a ne ajuta să ne întoarcem împreună!” „vrajă de dragoste” Adică, a venit cu Tarodul? A luat sînge de găină beată și l-a vărsat la 12 noaptea într-o scorbură de copac peste poza amantei? Ce-i aia „vrajă de dragoste?” Cred că numele cam spune totul: Ogaga! Cînd te cheamă Ogaga, ce speranțe mai ai, decît să ai parte de o „vrajă!”? „M-a părăsit pentru o altă femeie!” „M-a părăsit după 3 ani fără nici o explicație”. Și?, ce-ai făcut?, în loc să te analizezi, să vezi de ce și-a luat cîmpii, iubi, te-ai dus la Ogaga, la tarod, la vrăji! Așa cum s-a dus și Oana Zăvoranu la „vrăji” și au subțiat-o ăia de vreo 50 de mii de euro. Pe tine cu cît te-a ușurat? ... Dar ce mai contează, dacă iubi a venit înapoi! Și tu? Tu l-ai iertat pe iubi, chiar dacă te-a fentat cu o „alta”! Crezi că nu o va mai face? Aaaa, nu ți-e teamă că, dacă iar își ia cîmpii, te duci iar la Ogaga, la vrăji, și ți-l aduce înapoi pe iubi! Sărmana de tine!

-8 (12 voturi)
Călugărul
31.01.2022, 20:58:04

Cărui fapt se datorează aceasta veste bună pentru danezi? ”Este evident că se datorează faptului că 82% dintre danezi sunt vaccinaţi complet cu 2 doze de vaccin, iar 50% dintre aceştia au şi a 3-a doza booster! Iată că cei care au înţeles că vaccinarea este calea de a evita formele grave şi decesele, au o uşă destul de larg deschisă spre o viaţă normală sau oricum foarte apropiată de normalitate”. Cum poți să emiți o astfel de inepție? Și ce dacă ești vaccinat de două sau de trei ori?, asta înseamnă că nu te mai poți infecta?, că nu o să mori din cauza virusului? Se moare într-o veselie de acest virus, chiar dacă ești vaccinat cu toate vaccinurile. Ce tîmpenii poate să spună acest nene! Problema e alta, e clar că vaccinurile nu sunt bune pentru nimic, e clar că toți așteaptă medicamentul minune făcut de firma Merk, care distruge total acest virus, la fel cum o face medicamentul Harvoni, care distruge peste 98% virusul hepatitei C. Despre asta vorbim. Mai de vreme sau mai tîrziu, pînă la urmă, toți vom fi infestați cu virusul covid 19. Nu poți opri planeta din cauza asta, mai ales că, tot specialiștii, sunt de acord la unison că acest virus e în agonie, și va dispare singur. Anglia a renunțat de mult la măsuri, deși acolo infestările urcau galopant. Uite că acest virus nu mai sperie planeta aproape deloc. Se va merge pe direcția : cine scapă, scapă, cine nu, asta e! Și, colac peste pupăză, lumea s-a cam săturat de această stare a virusului, a așa-zisei pandemii; e un haos total pe toată planeta asta. E imposibil de menegeriat o astfel de pandemie; uitați-vă cît de complicată a devenit viața pe planeta asta, cu vaccinurile, cu pașapoarte verzi, cu obligativitatea vaccinării, cu carantine, cu ... toate tîmpeniile astea debordate de minți atrofiate de nătîngi care ocupă funcții înalte în statele lumii. Ne-am săturat de aproape doi ani de aiureală forțată, de acest răboi biologic forțat de niște minți diabolice. Lăsați, bă, oamenii să-și ducă viețile în normalitate, nu-i mai sugrumați cu legi și ordine care, în loc să-i ferească, mai mult îi adîncesc în disperare și în boală. E clar că sistemul medical global, s-a făcut de rîs la cele mai înalte nivele. Am ajuns cu toții la concluzia că știința nu e ceea ce speram noi că este, că medicina e departe de a ne feri de boli, că în caz de pandemii, ne omorîm mai mult între noi, decît pandemia în sine.

-8 (18 voturi)
Mircinski Radunov
31.01.2022, 21:07:53

"Prof.dr. Emilian Popovici: Toate trei subvariantele Omicron au capacitatea de a evita parţial anticorpii neutralizanţi" ...ok :-)))))))))))

-15 (19 voturi)

Vezi toate comentariile (25)

Modifică Setările