Profesorii încalcă dreptul copilului la propria opinie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Întrebaţi care sunt drepturile care le sunt încălcate în şcoala în care învaţă, peste 30% din copii au menţionat cel mai frecvent dreptul la propria opinie, se arată în raportul

Întrebaţi care sunt drepturile care le sunt încălcate în şcoala în care învaţă, peste 30% din copii au menţionat cel mai frecvent dreptul la propria opinie, se arată în raportul "Cunoaşterea şi respectarea drepturilor copilului", realizat de Organizaţia "Salvaţi Copiii".
De aceeaşi părere sunt şi părinţii, aceştia adăugând că şi dreptul la un tratament egal şi dreptul la educaţie sunt încălcate în şcolile din România. Conţinutul Convenţiei Naţiunilor Unite cu privire la drepturile copilului este în mai mare măsură cunoscut de către profesorii-diriginţi din ciclul gimnazial (61,4%), comparativ cu cei din licee (42,9%). În ceea ce priveşte noua legislaţie din domeniul protecţiei drepturilor copilului, o treime din profesori declară că nu au auzit de existenţa Legii 272/2004. Aproape o treime din profesorii-diriginţi apreciază că se confruntă cu probleme de indisciplină la clasă des sau foarte des. Acestea sunt: absenţele (39,2%), comportamentul neadecvat între colegi (26,3%), violenţa fizică şi verbală (20,5%), încălcarea regulamentului şcolar (20,5%), neatenţia la ore (17%), lipsa de respect faţă de profesori (10,5%).

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite