Prognoza meteo: Un episod de iarnă loveşte România. Cât ţine vremea rea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Frig şi precipitaţii în aproape toate regiunile FOTO pixabay
Frig şi precipitaţii în aproape toate regiunile FOTO pixabay

După temperaturi de primăvară, care au atins şi 18 grade Celsius în sudul ţării, un episod de iarnă loveşte România. Maximele vor fi cuprinse, în general, între 3 şi 9 grade Celsius. În regiunile joase va ploua, iar la munte se anunţă lapoviţă şi ninsoare.

Sâmbătă, 8 ianuarie, conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), vremea va fi predominant închisă. 

Temporar se vor semnala precipitaţii în cea mai mare parte a ţării. Acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare în vest şi nord-vest, unde local se va depune strat de zăpadă, mixte în centru şi nord-est, precum şi în zonele deluroase din sud, iar rest mai ales ploi. Izolat se va forma polei. În zonele de munte va continua să ningă, pe alocuri moderat cantitativ şi se va depune strat nou de zăpadă.

 Vântul va sufla slab şi moderat cu unele intensificări la munte, în special pe creste, iar în prima parte a zilei, pe arii restrânse şi în regiunile sudice şi estice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 şi 9 grade Celsius, iar cele minime, în general, între minus 3 şi 6 grade Celsius. Pe arii restrânse se va semnala ceaţă.

În Bucureşti se anunţă vreme închisă. Temporar se vor semnala precipitaţii slabe predominant sub formă de ploaie. Conform meteorologilor, temperatura nu va avea variaţii semnificative pe parcursul intervalului, astfel că maxima va atinge 5 grade Celsius, iar noaptea, temperatura se va situa în jurul valorii de 4 grade Celsius. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe parcursul zilei. Spre sfârşitul intervalului vor fi condiţii de ceaţă.

Nici duminică, 9 ianuarie, nu scăpăm de vremea rea. ANM anunţă că se vor semnala precipitaţii sub formă de ploaie în sudul şi sud-estul ţării, iar în rest mixte. La munte vor predomina ninsorile. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în a doua parte a intervalului în sud-estul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 şi 9 grade Celsius, cu cele mai ridicate valori în Dobrogea, iar cele minime, în general, între minus 3 şi 5 grade Celsius. Pe alocuri vor fi condiţii de ceaţă şi izolat de polei.

Şi în Capitală va ploua slab, iar temperatura maximă va fi de 6-7 grade Celsius, iar minima va fi de 4 grade Celsius.

Vă recomandăm să citiţi şi: 

ALERTĂ METEO | Cod galben de ninsori puternice şi viscol în vestul ţării. Până când este valabil şi câte judeţe sunt afectate | HARTĂ

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite