Prognoza meteo: temperaturi ridicate în primele două săptămâni din septembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Temperaturi ridicate în următoarele două săptămâni FOTO Adevărul
Temperaturi ridicate în următoarele două săptămâni FOTO Adevărul

Primele două săptămâni din septembrie vor fi călduroase, cu temperaturi ridicate pentru această perioadă din an, care vor depăşi 35 de grade Celsius dar care vor coborî. În a doua săptămână, temperaturile vor coborî treptat şi vor atinge valori normale pentru începutul de toamnă.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meterologie (ANM), vremea se menţine călduroasă în Banat, chiar caniculară la orele amiezilor. Ziua se vor înregistra valori de 36 de grade Celsius în timp ce noaptea nu vor coborî sub 18 grade Celsius.

În perioada 9-13 septembrie, însă, vremea va deveni normală din punct de vedere termic pentru această perioadă a anului, cu valori maxime ce se vor situa, în medie, în jurul a 23...24 de grade şi minime de aproximativ 12...13 grade.  Ploi vor fi doar după data de 5 septembrie, pe arii mai extinse.

În Crişana, vremea va fi călduroasă, caniculară la câmpie, la începutul perioadei de prognoză, dar începând cu 3 septemrbie va întra într-un proces de răcire treptată. Dacă în primele zile ale lunii septembrie vor fi temperaturi care vor atinge şi 36 de grade Celsius, în a doua perioadă a prognozei, valorile vor coborî la 23 de grade Celsius. Şi aici, precipitaţiile îşi fac apariţia abia după data de 3 septembrie.

În Transilvania, toamna va debuta cu temperaturi ridicate, caniculare chiar, la amiază, când mercurul din termometre va ajunge la 34 de grade Celsius. Situaţia se va schimba din 3 septembrie, când valorile termice vor scădea treptat la 21-22 de grade Celsius. Noaptea, temperaturile se vor situa în jurul valorilor de 17 - 18 grade Celsius, arată meteorologii.

În Maramureş, primele trei zile ale lunii septembrie vor fi caniculare, însă vremea se va răci uşor de la o zi la alta, atrag atenţia ANM. Prin urmare, maximele diurne vor coborî spre 23 de grade între 9 şi 13 septembrie, valori ce vor caracteriza o vreme normală sub aspect termic pentru a doua decadă a lunii septembrie.

„În intervalul 3-13 septembrie vor fi ploi aproape zilnic, dar între 7 şi 9 septembrie acestea se vor semnala pe arii extinse şi, izolat, vor fi mai importante cantitativ”, arată meterologii.

În Moldova, valorile termice diurne se vor menţine constant ridicate în primele zile ale prognozei, când vor caracteriza o vreme caniculară, cu temperaturi maxime de 36 de grade Celsius. La sfârşitul primei săptămâni de prognoză, vremea va intra într-un proces de răcire treptată, astfel încât, în intervalul 9-13 septembrie”, notează meteorologii.

În Dobrogea, pe tot parcursul primei săptămâni se va menţine o vreme calduroasă, cu valori de 30 - 32 de grade Celsius, în timp ce a doua săptămână de prognoză va înregistra valori în jurul a 23-24 de grade Celsius. „Ploi slabe se vor semnala doar pe arii restrânse, pe 7 şi 8 septembrie”, spun specialiştii.

În Muntenia, vremea se va menţine călduroasă, local caniculară la orele amiezilor, cu temperaturi de 34 de grade Celsius în prima săptămână de prognoză. În perioada 6-13 septembrie, regimul termic va scăde uşor şi vor fi temperaturi de 24 - 25 de grade Celsius ziua şi 12-13 noaptea.

În Oltenia, vremea va fi tot călduroasă, cu maxime de 34 de grade Celsius şi minime de 18 grade Celsius.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite