Societate

articolul anterior articolul urmator

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Vremea se răceşte în toată ţara şi revin ploile

0
8 Nov 2021 15:06:34
Autor: Cristina Morozan
La munte în primele trei zile, valorile termice vor fi în scădere până la o medie a maximelor de 2...4 grade şi a minimelor în jurul a -3 grade Foto: Pixabay
La munte în primele trei zile, valorile termice vor fi în scădere până la o medie a maximelor de 2...4 grade şi a minimelor în jurul a -3 grade Foto: Pixabay

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, luni, prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, în intervalul 8 - 21 noiembrie, pentru fiecare zonă a ţării. Meteorologii estimează că vremea se va răci încă din prima parte a intervalului, iar a doua săptămână se va caracteriza prin valori termice uşor sub cele normale pentru această perioadă. Va ploua în special în intervalul 8-10 noiembrie şi posibil după data de 17 noiembrie.

Banat


În intervalul 8 – 12 noiembrie, media temperaturilor maxime va fi de 11...12 grade, iar cea a minimelor va coborî de la 7 la 2 grade. Finalul primei săptămâni va aduce şi temperaturile maxime la valori sub cele normale, prin medii de 8 ...9 grade, în timp ce minimele nocturne vor fi de 1...2 grade, în medie. A doua săptămână se va caracteriza prin valori termice uşor sub cele normale pentru a doua jumătate a lunii noiembrie, astfel încât, cu mici variaţii de la o zi la alta, media temperaturilor maxime va fi în jurul a 10 grade, iar cea a minimelor de 2...3 grade. 

Va ploua moderat cantitativ în intervalul 7 – 9 noiembrie, când izolat vor fi şi cantităţi de apă însemnate. Ulterior, probabilitatea pentru ploi va fi în creştere după data de 17 noiembrie.

Crişana


În intervalul 8 – 12 noiembrie, media temperaturilor maxime va fi de 11...12 grade, iar cea a minimelor va coborî de la 7 la 1...2 grade. Finalul primei săptămâni va aduce şi temperaturile maxime la valori sub cele normale, prin medii de 8 ...9 grade, în timp ce minimele nocturne vor fi în medie aceleaşi. A doua săptămână se va caracteriza prin valori termice uşor mai scăzute decât cele normale pentru a doua jumătate a lunii noiembrie, astfel încât, cu mici variaţii de la o zi la alta, media temperaturilor maxime va fi de 8...9 grade, iar cea a minimelor în jurul a 2 grade. 

Va ploua în intervalul 7 – 9 noiembrie, când local vor fi posibile şi cantităţi de apă însemnate. Ulterior, probabilitatea pentru ploi va fi în creştere după data de 17 noiembrie.

Transilvania

Vremea se va răci în intervalul 8 – 11 noiembrie, când media temperaturilor maxime va scădea de la 12 la 9...10 grade, iar cea a minimelor de la 6 la -3 grade. Între 12 şi 15 noiembrie, şi temperaturile maxime vor ajunge la valori sub cele normale, cu medii de 7 ...8 grade, în timp ce minimele nocturne vor fi în medie aceleaşi. A doua săptămână se va caracteriza prin valori termice uşor mai scăzute decât cele normale pentru a doua jumătate a lunii noiembrie, astfel încât, cu mici variaţii de la o zi la alta, media temperaturilor maxime va fi de 6...7 grade, iar cea a minimelor în jurul a -2 grade. 

Temporar va ploua în intervalul 7 – 10 noiembrie, când local vor fi şi cantităţi de apă mai însemnate. Ulterior, probabilitatea pentru ploi va fi în creştere în a doua parte a celei de-a doua săptămâni.

Maramureş


În debutul perioadei de referinţă, vremea va fi mai caldă decât în mod normal în prima decadă a lunii octombrie, dar în intervalul 12-17 octombrie temperaturile diurne se vor situa, mediat regional, între 11 şi 13 grade, iar cele nocturne vor oscila, în medie, între 2 şi 7 grade. După data de 18 octombrie, vremea va intra într-un proces de încălzire ce se va resimţi mai ales la temperaturile maxime, care vor ajunge pe 22-24 octombrie la valori de 15...16 grade (mai ridicate decât cele climatologic specifice în a doua jumătate a lunii octombrie). Vor fi în uşoară creştere şi mediile temperaturilor minime, care vor atinge spre finalul celei de-a doua săptămâni 5...6 grade. 

Deşi probabilitatea pentru precipitaţii slabe şi moderate va fi ridicată mai ales în zilele primei săptămâni, în ansamblu regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal. 

Moldova


În primele 3 zile ale intervalului şi la nivelul acestei regiuni temperaturile vor fi în scădere, de la o medie de 13 la 7 grade pentru maxime şi de la 7 la -1 grad pentru minime. Vremea va fi în uşoară încălzire în perioada 11 – 13 noiembrie când media temperaturilor maxime va fi de 9...11 grade, iar cea a minimelor va creşte de la -2 la 2 grade. Ulterior, cu mici variaţii de la o zi la alta, valorile termice vor fi uşor sub cele normale astfel că, până la finalul celei de-a doua săptămâni, se vor înregistra medii ale maximelor de 6...8 grade, iar cele ale minimelor vor fi apropiate de 0 grade. 

Se vor semnala ploi în general slabe în intervalul 7-10 noiembrie, dar apoi regimul pluviometric se va menţine deficitar, chiar dacă izolat şi trecător pot fi precipitaţii slabe.

Dobrogea


Valorile termice vor fi în scădere până în 10 -11 noiembrie, când media maximelor va fi în jurul a 7 grade, iar cea a minimelor, 1...3 grade. Vremea se va încălzi uşor pe 12 şi 13 noiembrie, devenind apropiată de normalul termic cu medii de 11...12 grade la maxime şi 3...5 grade la minime. În cursul celei de-a doua săptămâni se vor înregistra medii ale temperaturilor maxime de 9...11 grade şi ale minimelor de 2...4 grade, caracterizând o vreme uşor mai rece decât în mod normal. 

Regimul pluviometric se va menţine deficitar, cu ploi în general slabe în intervalul 8-10 noiembrie şi posibil după data de 17 noiembrie.

Muntenia

Valorile termice vor fi în scădere până pe 10 noiembrie, când media maximelor va fi în jurul a 8 grade, iar cea a minimelor 2...3 grade. Temperaturile maxime vor creşte uşor pe 12 şi 13 noiembrie, devenind apropiate de normalul termic cu medii de 11...12 grade, dar cele minime vor fi în continuare scăzute, 0...2 grade, în medie. În cursul celei de-a doua săptămâni se vor înregistra medii ale temperaturilor maxime de 8...10 grade şi ale minimelor de 1...3 grade, caracterizând o vreme uşor mai rece decât în mod normal. 

Temporar va ploua în intervalul 8 – 10 noiembrie, când local vor fi şi cantităţi de apă mai însemnate. Ulterior, probabilitatea pentru ploi va fi în creştere după data de 17 noiembrie.

Oltenia

Valorile termice vor fi în scădere până pe 10 -11 noiembrie, când media maximelor va fi în jurul a 7 grade, iar cea a minimelor 1...3 grade. Temperaturile maxime vor creşte uşor pe 12 şi 13 noiembrie, devenind apropiate de normalul termic cu medii de 11...12 grade, dar cele minime se vor menţine scăzute, 0...2 grade, în medie. În cursul celei de-a doua săptămâni se vor înregistra medii ale temperaturilor maxime de 8...10 grade şi ale minimelor de 0...2 grade, caracterizând o vreme uşor mai rece decât în mod normal. 

Va ploua moderat cantitativ în intervalul 8 – 10 noiembrie, când local vor fi şi cantităţi de apă însemnate. Ulterior, probabilitatea pentru ploi va fi în creştere după data de 17 noiembrie. 

La munte


În primele trei zile, valorile termice vor fi în scădere până la o medie a maximelor de 2...4 grade şi a minimelor în jurul a -3 grade. Temperaturile maxime vor creşte în intervalul 11 - 12 noiembrie, devenind mai ridicate decât normalul termic al acestei perioade pentru această regiune, cu medii ale maximelor de 8...9 grade şi minime în jurul pragului de îngheţ. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni nu sunt estimate variaţii mari de la o zi la alta astfel că se vor înregistra medii ale temperaturilor maxime de 2...4 grade şi ale minimelor de -4...-2 grade, caracterizând în această regiune o vreme mai rece decât în mod normal. 

Temporar vor fi precipitaţii moderate cantitativ, ploi, lapoviţe şi ninsori în intervalul 8 – 10 noiembrie, iar după data de 14 noiembrie, probabilitatea pentru precipitaţii va fi ceva mai ridicată spre finalul celei de-a doua săptămâni.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările