Prognoza meteo. Un val de ninsori loveşte România. Cât scad temperaturile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ninsori în toată ţara FOTO Shutterstock
Ninsori în toată ţara FOTO Shutterstock

Un val de ninsori loveşte România la începutul primăverii. Meteorologii anunţă precipitaţii în toate regiunile şi o scădere accentuată a temperaturilor.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), în această săptămână, valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, în toate regiunile. 

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile sudice, dar şi local deficitar în cele nordice şi centrale, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Luni, 7 martie, vremea va fi în general închisă şi rece pentru prima decadă a lunii martie în toată ţara. În majoritatea zonelor, temporar se vor semnala precipitaţii predominant sub formă de ninsoare, dar în timpul zilei, mai ales în sud şi sud-vest, şi lapoviţă sau ploaie. 

La munte va ninge local moderat cantitativ. Vântul va sufla slab şi moderat, izolat şi trecător cu unele intensificări.

Temperaturile maxime se vor încadra între 0 şi 5 grade Celsius, iar cele minime între minus 7 şi 2 grade Celsius. Izolat, în special noaptea, vor fi condiţii de ceaţă.

În Bucureşti, anunţă ANM, vremea se va menţine rece şi predominant închisă. Temporar, cu precădere seara şi noaptea, se vor semnala precipitaţii mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 4-5 grade celsius, iar cea minimă se va situa în jurul a 0 grade.

Marţi se face şi mai frig

Marţi, 8 martie, vremea va fi în continuare mult mai rece decât în mod obişnuit în această perioadă din an. Înnorările vor fi mai persistente în centru şi în sud, unde precipitaţiile se vor semnala pe arii relativ extinse, iar în restul teritoriului, cerul va fi temporar noros, cu precipitaţii pe spaţii mai mici.  

În general vor predomina ninsorile, însă, cu precădere ziua, trecător vor fi şi ploi sau lapoviţă. În cea mai mare parte a zonei montane, dar în special în Carpaţii Meridionali, va ninge. Vântul va sufla slab şi moderat, izolat cu unele intensificări îndeosebi în sud-vest. 

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 0 şi 5 grade Celsius, iar cele minime între minus 8 şi 0 grade, posibil mai scăzute în depresiunile intramontane. Izolat vor fi condiţii de ceaţă.

În Capitală, temporar se vor semnala precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare, iar vântul va sufla moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 3 grade Celsius, iar cea minimă va fi de minus 2 şi 0 grade.

Vă recomandăm să citiţi şi:

 

LIVE TEXT Război în Ucraina - ziua 12. Forţele ruse din Ucraina au pierdut o treime din trupe. A treia rundă de negocieri ar trebui să aibă loc luni

 

Războiul din Ucraina. De ce n-a intrat în luptă Flota rusă a Mării Negre

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite